Ort
Sundsvall
Startdatum
11 Maj 2024
Tid
11:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Nummer
54352
Pris
2 750 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Välkommen till en keramikkurs för dig som vill utmana dig själv i att skapa en tekanna i stengods. Kursen är avsedd för deltagare med grundläggande kunskaper i drejningsteknik (centrera och skapa cylinder) så att man hinner med tempot på kursupplägget.

Innehåll

Välkommen till en keramikkurs för dig som vill utmana dig själv i att skapa en tekanna i stengods. Kursen är avsedd för deltagare med grundläggande kunskaper i drejningsteknik (centrera och skapa cylinder) så att man hinner med tempot på kursupplägget. 

Upplägg

Kursen består av tre träffar:

1:a träffen är på lördag och vi sätter igång med att dreja de olika delar som behövs för att skapa din tekanna.
2:a träffen sker på söndagen direkt efter första träffen. Vi beskickar och monterar din kanna för att ge den form och funktionalitet som behövs.

3:e och sista träffen sker 2 veckor senare, då har din tekanna blivit skröjbränd och vi jobbar med att glasera och dekorera för att fullborda din tekanna!

Det är fördelaktigt att ha en skiss eller en idé om hur du vill utforma din tekanna innan kursen börjar för att maximera din skapande process och få vägledning under träffen. Vill man kan man också kontakta ledaren i förväg för att bolla sin design, kontakta då Medborgarskolan Sundsvall så ser vi till att ni kommer i kontakt.

 

Datum för träffarna: 11/5, 12/5 och 25/5.

 

Förkunskap

Grundläggande teknik i drejning, du ska vara bekväm med att centrera och skapa cylindrar.

Kursledare

Olivier Maximilian har en kandidatexamen i Fine Art från Duncan of Jordanstone, College of Art & Design. Han är egenföretagare inom konst med fem års kunskap av keramik.

Du kan se Oliviers hemsida HÄR

Följ Olivier på Instagram HÄR

Kursmaterial

Vi använder oss av stengodslera som bränns i så hög grad att ditt gods sedan tål både maskindisk och ugnsvärme.

I kursavgiften ingår 5 kg lera, därefter kan du som deltagare köpa lera av oss för 100 kr/kg. I priset ingår glasering och bränning.

Obs! Bär oömma kläder och skor.

Tips: Kortklippta naglar underlättar när du arbetar med lera. Framför allt vid drejning.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Bär oömma kläder och skor.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 750 kr

Summa: 2 750 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde