Ort
Limhamn
Startdatum
23 Mar 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
66604
Pris
2 950 kr

Om arrangemanget

Vi går igenom allt från hur man undviker så kallade “s-sprickor” till hur man får av sitt alster från skivan på bästa sätt, till drejning på klös, drejning utav tekannor och andra former med lock.

Innehåll

Vi går igenom andra spännande experimentfyllda tekniker så som drejning inifrån med natriumsilikat, engob, ristade mönster, drejning med “specialsken”. Drejning av slutna former, miniatyrer, “munkar”, och för dig som är intresserad – hur man kan efter arbetet på skivan kan manipulera formen, få ett en kvadratisk fat eller en mer organisk skulptur-vas. Drejskivan är framförallt ett verktyg, en maskin med anor från 4500f.Kr., för att tillverka runda saker. Men med lite uppfinningsrikedom finns det också så mycket mer man kan göra.

Utöver arbetet med den våta leran så går vi också igenom lite olika för beskickning, också med så kallade chuck för former med lite längre hals. Samt lite allmänna designprinciper och vad som kan vara bra att ha i åtanke när man gestaltar en form oavsett om det är rent bruks eller konstföremål. Kursen innehåller även en glasyrgenomgång, sprängfylld med konkreta råd kring just det moment som ofta får föremålet att bära eller brista.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan under 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Kursen för dig som kanske har drejat lite innan och börjat få till centreringen och de första kopparna samt till dig som känner sig bekväm med framställandet av enklare skålar och fat men gärna vill finputsa din teknik och få input kring grepp och tillvägagångssätt. Ofta är det så enkelt att man bara behöver ett par tränade utomstående ögon som får titta på det momentet där just din tekanna eller cylinder kollapsar.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 950 kr

Summa: 2 950 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde