Medborgarskolan med känsla för språk och kommunikation
Kurs

Engelska - konversation, nivå A2-B2

Ort
Skövde
Startdatum
8 Mar 2023
Tid
17:45-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Gong Gong Johansson
Nummer
29370
Pris
1 095 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Denna kurs vänder sig till dig som har läst engelska och vill stärka ditt självförtroende och förbättra dina tidigare kunskaper i framförallt kommunikation och hörförståelse.

1 lektion/timme=45 min

Upplägg
Vi diskuterar olika ämnen, och håller våra kunskaper vid liv. Redan från början tränar vi oss i att använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Viss repetition av grammatik ingår men fokus kommer ligga på kommunikation.

Förkunskaper
Europarådets nivåskala beskriver A2, B1 och B2 så här:

A 2: Jag kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap och meddelanden. Jag kan fungera i mycket korta sociala samtal.
B 1: Jag kan i stora drag förstå många radio och tv- program. Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen och berätta om innehållet i en bok eller film.
B 2: Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan ta aktiv del i diskussioner om välkända ämnen och förklara och försvara mina åsikter.

Är du osäker på dina kunskaper? Gör gärna ett språktest! www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Gong har en bakgrund som rättsadvokat i England och har även arbetat i börsnoterade bolag som jurist i England, Malaysia och Singapor. Juristexamen tog hon vid Lincolns Inn i London. Gong har stor erfarenhet av arbete som kursledare inom studieförbunden där hon har arbetat som ledare sen 1986. Hon har också arbetat som lärare i engelska och engelsk litteratur i Trollhättan och hållit kurser i både affärs- och konversationsengelska på diverse företag runt om i Skaraborg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursbok tillkommer i de fall gruppen gemensamt önskar kurslitteratur.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde