Ort
Karlstad
Startdatum
20 Aug 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Tuwa Varberg
Nummer
81152
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Kursen för dig som vill ha en rolig utmaning som stimulerar både hundnos och förare. Lär hunden leta upp tappade saker i skog och mark.

Innehåll

Vi arbetar bland annat med

  • Föremålsintresse
  • Sökarbete
  • Olika typer av saker så som klädesplagg, nycklar m.m.

Upplägg

En kurs som passar alla hundar och hundägare, oavsett ålder eller ras. Hundarna får arbeta med det bästa redskapet dom har, hundens nos.
Vi kommer hålla till vid löpspåret - Universitetet i Karlstad. Det kan hända att hundarna emellanåt behöver sitta i bilen.

Datum och tider:

Tisdag 20 augusti 17:30 - 19:45

Tisdag 27 augusti 17:30 - 19:45

Tisdag 3 september 17:30 - 19:45

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SBK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Vi reserverar oss för ändringar i datum/tider. Alla våra kursstarter är preliminära, du får besked senast en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.

 
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Ort

Löpspår universitetet

Universitetetsgatan, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde