Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
23 Aug 2018
Tid
18:00-20:00
Dagar
Tors, Sön
Antal tillfällen
4 st
Arrangemangsnummer
21464
Pris
1 820 kr

Om arrangemanget

Tre kvällar i kajaken i Brunnsviken gör dig trygg.

Innehåll och mål
Du lär dig paddla, styra och känna dig säker i kajaken genom att öva på hur du kan ta dig i och ur på ett tryggt sätt, paddla framåt och bakåt och olika sätt att svänga. Du kommer även få prova att evakuera, hur du på ett kontrollerat sätt kan ta dig ur kajaken om du går runt, och hur du kan hjälpa andra.

Upplägg
Vi börjar på land med en teoretisk genomgång, pratar säkerhet och teknik för att sedan gå vidare med praktisk träning. Paddelteknik, hur man styr och sjövett. Vi kommer också att prata om säkerhet på vattnet och hur vi på bästa sätt värnar om den miljö vi befinner oss i.

Vi träffas tre torsdagkvällar och avslutar med en utflykt söndag den 9/9 kl. 10:00-14:00 (eventuellt kan utflykten komma att flyttas till den 16/9).

Förkunskaper
Ett krav är att du är simkunnig (minst 200 meter), du behöver inga andra förkunskaper. Du arbetar på individuell nivå och kursen är lämplig för dig som är helt nybörjare. Kursen vänder sig till vuxna, men du är välkommen från övre tonåren.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kajak med skädda, flytväst, kapell samt paddel lånar du på plats. Ta gärna med våtdräkt om du har (specifikt för de två första tillfällena).

Bär oöm ledig klädsel, det du behöver ta med är ett extra ombyte vilket förvaras i en vattentät säck/påse. Din kursledare sammanställer ett material lämpligt för gruppens nivå.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör här.

Ort

Brunnsvikens kanotklubb

Frescati Hagväg 5

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 820 kr

Summa: 1 820 kr

Utforska ett ämnesområde