Ort
Värnamo
Startdatum
24 Feb 2024
Tid
09:00-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Nummer
42913
Pris
1 525 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Äntligen dags för dig att få testa på keramik! Vill du göra din alldeles egna kaffekopp eller kanske ett fint fat att lägga upp jordgubbarna på? Kursledaren Vendela kommer guida dig på vägen.

Innehåll

Du kommer att få prova på de grundläggande teknikerna så som kavla, tumma, ringla och också få prova att dreja. I denna kurs fokuserar vi på det praktiska, men vi kommer att prata om lerans fantastiska egenskaper också.

Upplägg

Kursen är uppdelad på två helger, 24-25 februari + söndag eftermiddag 24 mars.

24-25 februari, skapar vi: 

 • Lördag 09.00 - 16.30 med en lunchrast på 45 minuter
 • Söndag 09.00 - 12.45

24 mars träffas vi igen och glaserar våra alster: 

Under kursen kan du få lära dig saker som att:

 • Kavla
 • Ringla
 • Tumma
 • Dreja

Under denna kurs ska vi ha roligt! Framför allt ska vi få en inblick i lerans fantastiska värld och släppa kreativiteten fri. Kanske vill du lägga fokus på att dreja? Eller skulptera? Vi kommer ha tid för flera tekniker och kanske bestämmer du dig för att kombinera flera olika tekniker i samma alster också. 

Förkunskaper

Denna kurs är för alla, oavsett om du vill bli proffs på att dra hänklen eller aldrig rört vid lera innan så kommer du trivas här.

Kursledare

”Vendela heter jag och jag sitter gärna i min verkstad och skapar diverse ting. Att dreja stora skålar och handfat är min favorit just nu men jag bryter gärna av med lite skulptering emellanåt. Kika gärna in på min Instagram och hör av dig om du har några frågor! Hoppas vi ses!”

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialavgift för lera tillkommer med 80 kr/kg. I priset ingår även kringkostnader för glasyr, bränningar och liknande. Materialavgiften faktureras efter kursens slut.

Bra att veta

 • Ta på dig oömma kläder som du gärna smutsar ner, ta gärna med dig ett förkläde om du har.  
 • I verkstaden har vi det man behöver för att lär sig grunderna. Om du vet med dig att du vill använda något särskilt verktyg går det bra att ta med och använda ditt eget. 
 • Ta gärna med dig eget material för att skapa textur t.ex. en virkad duk för att skapa fina mönster på dina alster.
 • Max 8 deltagare.

Om anmälan

 • Kursstart är preliminär och kan komma att ändras.
 • Observera att du alltid får en kallelse ungefär en vecka innan kursstart.
 • Ibland hamnar våra mejl i skräpposten, så kolla gärna där så att du inte missar någon viktig information.
 • Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.
 • Ta del av våra allmänna villkor här.
 • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Om kursen är fullbokad

Om kursen blir fullbokad hamnar du på en reservlista. Ifall det finns många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, skriv därför gärna om det är någon dag eller tid som passar dig bra.

Rabatter och förmåner

Under kursens gång har du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan. Läs mer här.

Välkommen till oss

Du hittar våra lokaler på Växjövägen 26D i Värnamo. Det finns två entréer, det är ingången längst bort utmed långsidan som du ska använda.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Värnamo

Växjövägen 26D, Värnamo

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 525 kr

Summa: 1 525 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde