Ort
Örebro
Startdatum
24 Jun 2024
Tid
09:30-15:15
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
4 st
Nummer
80077
Pris
2 013 kr

Om arrangemanget

Keramik är både roligt och kreativt! Här skapar vi intensivt i 3 dagar med keramik. Och ses en dag i slutet på juli för att glasera. . I vägledning av en erfaren kursledare får du möjlighet att utforska och utvecklas inom flera olika tekniker som hör keramiken till.

MORSDAGSERBJUDANDE!
Från 20-26 maj är det 25% rabatt på denna intensiva sommarkurs i Keramik och drejning när du anmäler en- eller någon som betytt som en mamma


Upplägg
Vi ses 24,25, 26 juni och arbetar intensivt med keramik 09:30-15:15
Dessa 3 dagar har vi 45 minuters lunchrast. (lunch går att köpa på närliggande restauranger, micro finns ej i lokalen)
Glaserar gör vi 29 juli kl: 15:00-17:15

Innehåll 
Keramik förknippas mestadels med drejning, självklart får du dreja men här erbjuds du att också skapa i fler tekniker, såsom kavling, ringling, tumning, och skulptur. Baskunskaper som lerhantering, beskickning och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels praktisk handledning.

Mål

Keramikkursen är öppen för alla och har fritt skapande i stöd av en erfaren kursledare. Kursen är både för dig som är ny börjare och dig som skapat tidigare, som deltagare får du utvecklas utifrån där du är i dina kunskaper och inom de tekniker du själv föredrar.
Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på
https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Kursledare
Elin Ek, har en bredd i ämnet keramik och har gått tre olika utbildningar, bland annat Nyckelviksskolan. 
Hennes fokus ligger på keramik som brukshantverk.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr, betalning sker via swish på plats.
(kan du ej betala via swish efterfaktureras detta)
Bränningsavgift (skröj- och glasyrbränning) 100kr/ person är inkluderat i kurspriset.
Inget eget material är tillåtet.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Medtag 1 plastburk med lock (ex 2L godisbruk) några plastkassar, plastfolie, trasor att vira om leran och oömma kläder.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på
Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Keramiken

Gamlagatan 13, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 913 kr

Materialavgift: 100 kr

Summa: 2 013 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde