Ort
Skellefteå
Startdatum
21 Apr 2024
Tid
13:30-16:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
55340
Pris
1 290 kr

Om arrangemanget

Vill du pröva din teknik då det gäller att dreja, bygga skulpturer eller bara improvisera i lera är du välkommen till prova på kurs för ungdomar mellan 13-17 år under 3 tillfällen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Lera är ett fantastiskt material som med olika tekniker kan bli smycken, konst och bruksföremål så som koppar och skålar.

Ni får ta del av keramikens roliga värld, lära känna materialet och alla dess möjligheter. Med tips och råd från kursledaren får du skapa föremål som du vill ska finnas. Målet är att släppa loss skaparglädjen!

Vi använder oss av stengodslera som passar utmärkt till både skulptering och till bruksföremål. Stengodsleran bränns vid sådan hög temperatur att det är tål maskindiskning och ugn. Glasyrerna vi använder är godkända ur miljösynpunkt.

UPPLÄGG
Vi träffas 3 tillfällen mellan kl. 13.30-16.30. 
Gemensamt går vi igenom de olika teknikerna. Därefter är arbetet fritt och undervisning sker på individuell nivå efter önskan och kunskapsnivå.
Hämtning av färdiga alster den 5/5.

FÖRKUNSKAPER
Inga.

KURSLEDARE
Lilly Hultdin - En målinriktad tjej med stort hjärta och intresse för bild och form. Lilly går i spåren av hennes mor som är en av norra Sveriges mest rutinerade keramiker, Jeanette Emilsson Hultdin.
Det är nästan så vi vill påstå att Lilly växt upp i en keramikverkstad.

KURSMATERIAL 
Det står som materialavgift på fakturan så fakturans totalsumma är inklusive allt. (Lera, engobe, underglasyr, glasyr och bränning).

BRA ATT VETA
Medborgarskolan bjuder på kaffe/te.

Ort

Ateljéhuset

Södra Järnvägsgatan 49 C, Skellefteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Materialavgift: 295 kr

Summa: 1 290 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde