Ort
Västerås
Startdatum
15 Jun 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
77617
Pris
1 595 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Keramik är roligt! Här är en intensivkurs i keramik på 3 heldagar i början på Augusti. Vi arbetar med kavling, ringling, tumning. Släpp loss skaparglädjen! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande.

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker såsom kavling, ringling, tumning. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Du väljer fritt vad du vill göra i samråd med ledaren.

Upplägg
Vi träffas 2 dagar 15-16/6  10.00-15.00 då vi skapar med keramiklera. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Gunny Koivisto har arbetat med keramik i nästan 50 år, och tycker det är underbart att se människor skapa med lera, och göra saker de inte trodde att de kunde. Hon delar gärna sina kunskaper. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial 
Vi arbetar i olika typer av stengodslera. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan faktureras efter avslutad kurs. I priset 85:-/kg ingår lera, glasering och bränning.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

Medtag en rulle plastfolie, 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.
Medtag anteckningsblock och penna.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

 

Medborgarskolan bjuder på kaffe och te i sina lokaler, och det finns möjlighet att värma mat i micro.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde