Ort
Limhamn
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
16:00-18:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
65726
Pris
1 950 kr

Om arrangemanget

På kursen får barnen prova på att arbeta med lera. Lera är intuitivt och lätt att arbeta med, och därför roligt för barnen att prova.

Om kursen

Lera kan ha många olika texturer och konsistensen, vilket stimulerar och aktiverar känselapparaten, och är kul att testa. Jag introducerar några grundläggande tekniker för hur man arbetar med leran, men annars finns det gott om utrymme att experimentera och leka. På kursen kommer barnen i nära kontakt med materialet. Man får stöka och experimentera och så länge leran inte bränns kan man använda den om och om igen.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar tre studietimmar per sammankomst.

För vem

Kursen vänder sig till barn från 8 år och äldre (jag anpassar undervisningen till den allmänna nivån och individens intresse).

Kursledare

Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar förutom med keramik  med installation, skulptur och socialitet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Vill du, så ta med dig ett förkläde, tåliga skor eller dylikt.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 950 kr

Summa: 1 950 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde