Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Malmö
Startdatum
6 Sep 2021
Tid
17:30-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
51844
Pris
3 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Kursen är till för dig som vill komma vidare i sömnad och lära dig från måttagning, konstruktion till färdigt plagg

Planerat startdatum kan komma att ändras.

Om kursen

Lära dig att förändra redan befintliga mönster och mönsterkonstruktion till enklare modeller efter egna mått. Både teoretiska och praktiska övningar ingår.Kursen vänder sig till dig som har lite sömnadsvana. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Har du drömmar om att göra dina egna kläder eller söka till vår CSN-berättigade utbildning Mönsterkonstruktör/Direktris eller någon annan textil ut bildning, är denna kurs en bra början.

För vem?

Du bör ha lite förkunskaper i sömnad.

Innehåll

  • Måttagning
  • Förändra redan befintliga mönster så att de passar dig, samt på ett enkelt sätt lära dig prova ut mönster i papper
  • Konstruktion/förändring av snäv kjol, klockad kjol eller väst efter egna mått. Förändring av dessa till olika modeller.
  • Mönsterutlägg, trådriktning
  • Sömnad av egen konstruerad modell

Material

Tag med tyg-sax, sprätt, krita, sporre, markeringspapper, måttband, linjal, knappnålar, synålar.Tag med tyg till det egna plagget. Övrigt material till konstruktionen ingår i kursen. Medtag med fördel egen symaskin.

Ledare

Ulrika Dahlström Franke, skräddare med egen ateljé i Malmö där hon designar festkläder till många kunder. www.dahlstrom-franke.se

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.  

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre delbetalningar utan extra kostnad

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialisering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Ort

Tillskärarakademin

Norra Vallgatan 18 Ingång D, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 995 kr

Summa: 3 995 kr

Utforska ett ämnesområde