Fot på tå med ballettsko.
Kurs

PROVA PÅ - Balett barre styrka stretch, nybörjare, ungdom och vuxen

Ort
Karlstad
Startdatum
25 Mar 2023
Tid
12:45-14:15
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Kristina Isaksson Kleinert
Nummer
68833
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Ta chansen att prova balett, en träningsform som har blivit väldigt populär bland vuxna i Stockholm de senaste åren.

Innehåll

Balett barre är en härlig träning som ger en bra grund och ingång till balettens underbara värld. Vi arbetar med balettens placering av kroppen och bygger muskler och kroppsmedvetenhet som behövs i baletträningen. Vi arbetar med mjuka stretchövningar som förbereder för balettens olika steg och rörelser. Vi arbetar på golvet på matta och vid balettstång.

Kursen omfattar 1 kurstillfälle.

För vem

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare.

Kursledare

Kristina I Kleinert Utbildad dansare vid Balettakademien och Kungliga Operans balettskola i Stockholm samt vid Central School of Ballet i London. Vidareutbildad till danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm. Har en Master i samtida dansdidaktik med inriktning koreografi vid Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola. Kristina har en mångårig erfarenhet av att arbeta med såväl nybörjare som mer avancerade kursdeltagare och yrkeselever vid bland annat Balettakademien i Stockholm, Karlstads universitet och Fei Tian College i Middletown, New York. Hon samarbetar med scenkonstnärer, bildkonstnärer och musiker i olika scenprojekt, och skapar och framför koreografier i olika sammanhang. Den klassiska baletten ligger Kristina varmt om hjärtat och ser den som ett härligt danskonstnärligt uttryck som kan passa alla oavsett ålder och förkunskaper. Kristina har utövat Falun Dafa sedan 1998 och har gett många introduktioner under åren.

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.

Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Relaterade artiklar

Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde