Ort
Linköping
Startdatum
19 Feb 2024
Tid
16:00-17:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Ekaterina Zelenenkaya
Nummer
43258
Pris
1 895 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Ryssland är med sin väldiga landmassa från Östersjön till Stilla havet världens största land. Rysslands huvudstad Moskva har 12 miljoner invånare och välkända platser och byggnader som Röda torget och Vasilijkatedralen med sina berömda kupoler. Utmana dig själv och lär dig språket!

Innehåll

Det här är en kurs i kommunikation. Träna din förmåga till kommunikation på språket och få ett bättre ordförråd i olika situationer för att mer otvunget kunna samtala mer nyanserat på språket. Här får du möjlighet att öva lärarledda samtal i en trygg grupp och i ett lugnt tempo.

Du får lära dig:

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Förkunskaper

Nivå B1: Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till. Även om nivån inte motsvarar exakt vad du kan, så brukar det gå bra att följa med ändå då kursledaren försöker att anpassa innehållet individuellt så mycket som möjligt.

Upplägg

Vi träffas en kväll i veckan, samma dag och tid i en kurslokal hos Medborgarskolan. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar på någon eller ett par timmar i veckan tillkomma. Ingen test eller examination ingår i kursen. Ingen kurs röda helgdagar. Gruppen kommer själv överens om kurstillfällen under skollov. Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd t ex pga ledares sjukdom kommer kursen att förlängas med samma antal tillfällen.

Språknivå

Medborgarskolans språkkurser följer Europarådets nivåskala från nybörjare till avancerade språkkurser på nivå C1 eller C2. Med den här skalan kan du hitta din ungefärliga språknivå och vilken kurs som passar dig för att du ska fortsätta lära dig språket.

Nybörjare - nybörjarkurserna passar dig som ännu inte har några kunskaper i språket.
A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare.
A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper.
B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang.
B2 - du har goda kunskaper.
C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Läs mer om hur du hittar din nivå här: www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/ Där finns även språktester i flera språk.

Nivåskalan är inte terminsbaserad utan målrelaterad, vilket innebär att vissa grupper kan gå fort igenom kunskapsmålen medan andra kan ta det lite lugnare och hålla samma nivå flera terminer.

Kursledare

Ekaterina Zelenenkaya 
Kursledaren har språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas. Våra ledare har vanligtvis en akademisk examen och en god pedagogisk kunskap för att planera ett omväxlande och stimulerande kursinnehåll.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du införskaffar materialet själv innan första kurstillfället. Information om vilket kursmaterial du behöver införskaffa kommer även att stå i din kallelse.

Rabatter

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. 
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. 

Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid.
Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta

Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner, t ex inom språk? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss linkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde