Ort
Linköping
Startdatum
24 Jun 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Mån-Tors, Sön
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Monika Svensson
Nummer
44248
Pris
2 395 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänsklig skaparglädje. Du får i denna kurs lära dig grunderna för lerans bearbetning, formgivning, drejning, dekorering och glasering.

Innehåll

Du får även lära dig de olika teknikerna som tumma, kavla, ringla och dekorera. Tillgång finns även till drejskivor. Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Vi går igenom grunderna i glasyrteknik. 
Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar. Vi träffas måndag-torsdag 24-27 juni klockan 10-15. Datum för glasering 25 augusti klockan 10-16.

Upplägg

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Material

Kostnad för lera tillkommer. Lera kostar 60 kr/kg inklusive bränning och glasyr. 

Kursledare

Monika Svensson är en keramiker och konstnär, som har många års erfarenhet av att leda kurser.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 395 kr

Summa: 2 395 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde