Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Tantbalett - dansa kravlös balett

Ort
Uppsala
Startdatum
29 Aug 2020
Tid
12:00-12:45
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
62582
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att dansa balett, kravlöst och för nöjes skull? Tantbalett vänder sig till dig som med dans vill stärka din kropp och samtidigt få en trevlig samvaro med likasinnade. Det är en glädje att få dansa och balett ger dig både kroppskontroll och bättre balans.

Innehåll

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Tantbaletten ger dig som vuxen möjlighet att dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Vi uttövar balett fritt i danssalen. Vi gör töjövningar och har en trevlig dansstund till musiken.
Kursen ger en grundläggande genomgång av den klassiska balettens byggstenar genom olika övningar. Vi utvecklar styrka, balans, smidighet och koordination.

Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett och avslutar alltid med stretchövningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Detta är en kurs för dig som är nyfiken på den klassiska baletten i praktiskt tappning.

Kursmaterial

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Om du har andra skor skall du ha skor som kan glida på golvet. Klä dig bekvämt men inte i allt för löst sittande kläder. Dusch och omklädningsrum finns.

Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.

Bra att veta

Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde