Ort
Sundsvall
Startdatum
14 Maj 2024
Tid
13:00-16:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
54122
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Lär dig grunderna i handbygge och skulptering med stengodslera, målet är att varje deltagare har ett unikt set om två egengjorda muggar efter avslutad kurs.

Innehåll

I den här kursen kommer du att lära dig grunderna i handbygge och skulptering med stengodslera, målet är att varje deltagare har ett unikt set om två egengjorda muggar efter avslutad kurs.

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan, under 3 veckor.

Varje träff är 3 timmar.

Under de första två träffarna kommer vi att arbeta med stengodsleran och bekanta oss med dess egenskaper. Genom praktiskt arbete och handledning kommer du att utforska tekniker som hjälper dig att forma och skulptera leran för att skapa personliga former och detaljer.

Den sista träffen så har muggarna hunnit gå i ugnen dess första gång och är då redo att glaseras och dekoreras. Vi kommer att gå igenom grunderna kring glasyr och dekorationsmetoder för att du ska kunna ge dina muggar en personlig finish och karaktär.

Efter avslutad kurs bränns kreationerna och varje deltagare blir meddelad när dom är redo att hämtas.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Nathalie Evrung, vår passionerade verksamhetsutvecklare och keramikentusiast, är hjärtat bakom Medborgarskolans keramikstudio i Sundsvall. Med en gedigen erfarenhet av drejning och workshops i keramik har hon inspirerat och guidat våra kursdeltagare.

Innan Nathalie började hos oss på Medborgarskolan har hon jobbat inom de kreativa fälten som bildbehandlare, fotograf och på grafiskt tryckeri. 

Kursmaterial

Det ingår 1,5kg stengodslera per person, det finns flera sorter och färger att välja bland och vill man köpa till mer går det att göra på plats. Det ingår även glasyrer och bränning av ditt gods som skapas på kursen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Kaffe och te finns alltid.
  • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
  • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
  • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
  • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde