Tema för första träffen: Robert Gass berättar om bygget av Hallandsåstunneln - Sveriges mest kända byggprojekt och miljöskandal?
Vi samlas i Medborgarskolans lokaler på Kyrkogatan i Vetlanda för att lyssna på en kortare föreläsning och delta i diskussioner om olika ämnen. Ett tillfälle att dela dina tankar i en välkomnande miljö, träffa vänner och knyta nya kontakter.
Samtalsledare är Robert Gass, Vetlanda, geolog, och har tidigare arbetat med kärnavfallslagring vid SKB:s forskningstunnel Äspölaboratoriet, varit verksam vid bygget av Hallandsåstunneln i 20 år, geoteknik/vattenförsörjning och senast verksam som projektledare på Njudung energi med förorenad mark och sanering.
Tid: Tisdag 16 september, kl 9.30-11 (övriga datum meddelas senare)
Plats: Medborgarskolan, Kyrkogatan 20, Vetlanda (entré till vänster om huset, ramp finns till höger om huset i separat entrédörr)
Möjlighet att köpa enklare fika (kontant betalning).
Har du några frågor, tveka inte att kontakta oss, vetlanda@medborgarskolan.se, verksamhetsutvecklare Cathrine Jansson, tel 010-157 50 63.
För att beräkna antalet fika och sittplatser tar vi tar gärna emot din föranmälan via telefon, mail eller anmälan via länken längst ned på sidan, "Anmäl dig här".
Kommande samtalsträffar under hösten:
- Gamla deponier och saneringsprojekt i Vetlanda kommun
Robert berättar om ”Gamla deponier och saneringsprojekt i Vetlanda kommun” - är vi bra på att ”ta hand om gamla synder”?
- Byggprojekt Hallandsåsen: Vad hände med miljön under bygget av Hallandsåstunneln?
Datum och tema för kommande träffar annonseras på anslagstavlor i Vetlanda, Medborgarskolans hemsida, facebook och instagramsida - välkommen!
Om anmälan
- Du får en kallelse via e-post eller post innan kursstart.
- Vi reserverar oss för att startdatum kan komma att ändras, alternativt att kursen ej kan starta på grund av för få anmälda deltagare.
-Som deltagare är du försäkrad för olycksfall på väg till och från samt under pågående kurs.
- Läs mer om våra allmänna villkor
Om Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande kurs för cirkelledare.
Rabatter och förmåner
Som deltagare i någon av Medborgskolans kurser har du 10% rabatt på böcker hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer här