Ort
Västervik
Startdatum
3 Nov 2023
Tid
18:00-21:00
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
40734
Pris
590 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en kväll i libanesisk matlagning med Västerviks lokala kock Raymond Hanna!

 

Innehåll

Kanske har du haft som mål att äta en mer växtbaserad kost, men vet inte hur du ska gå tillväga? Då är detta workshopen för dig! Under tre timmar får du lära dig hur man lagar kreativa libanesiska rätter med veganska råvaror. Ta med dig en vän, familjemedlem eller hjärtevän för en eftermiddag i Raymonds matstudio med mat, glädje och gott sällskap!

Våra matval påverkar inte bara vår hälsa, men också vår planet. Studier visar att kött är det livsmedel som har högst klimatutsläpp på vår jord. Detta innebär att vi som konsumenter måste bli bättre på att äta mer växtbaserad mat. Under workshopens gång går kursdeltagarna igenom hur man väljer rätt råvaror för att laga en typisk libanesisk rätt på veganskt vis. Man kommer införskaffa nya kunskaper och inspiration som är lätta att applicera hemma i det egna köket. Under kurstillfället lagar man maten och äter tillsammans med ledaren och andra deltagare.

Ta med dig en familjemedlem, vän eller hjärtevän för att lära dig något nytt under denna eftermiddag tillsammans med andra entusiastiska kursdeltagare. Detta är också perfekt att ge någon i present! 

 

För vem?

Alla som är 13 år och äldre är välkomna. Inga förkunskaper i vegetarisk matlagning krävs. Det enda som efterfrågas är nyfikenhet och ett glatt humör!

 

Kursledaren

Raymond Hanna är en lokal kock i Västervik med lång erfarenhet i branschen. Raymond har tidigare bland annat varit kökschef på Västervik Resort, och är för tillfället styrelsemedlem i Svenska Kockars Förening. Han är sedan sommaren 2022 ägare till den nyöppnade matstudion "Smak" i Västervik, i vilken workshopen kommer att äga rum. Raymond brinner för matlagning och strävar konstant efter att hitta kreativa sätt att utveckla sättet vi lagar mat på med hjälp av ekologiska och närproducerade produkter. Raymond är mycket angelägen om att dela med sig av sina kunskaper med andra.

Alla ledare inom Medborgarskolan genomgår en ledarskapsutbildning.

 

Kursmaterial

Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Recept och eventuella matrester tar man med sig hem om man vill.

 

Bra att veta

  • Om det finns matintolerans och/eller allergi så anpassar vi detta under kurstillfället. Vänligen meddela om detta behöver anpassas vid anmälan.
  • Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
  • Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad. Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig här

 

Rabatt på böcker

Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

 

Om folkbildning

En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. Folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

 

Ort

SMAK Matlagningsstudio

Lysingsvägen 18, Västervik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 590 kr

Summa: 590 kr

Utforska ämnesområde