Välkommen till Medborgarskolan i Lund. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Vi kan stolt konstatera att vi är en av Lunds största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden. Vi finns på Bangatan och på Östra Torn beroende på verksamhet och ämne.

Lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte en företagsutbildning. Vi erbjuder många möjligheter för kompetensutveckling och ett kul fritidsliv.

Dans, hantverk, musik, yoga, ekonomi och samhälle

Vad vill du lära dig? Balett, måleri, djupavspänning, konsthistoria eller aktier? Här kan du botanisera fritt och hitta din kursfavorit.

Hitta drömkursen i Lund

Musikchecken i Lund

Medborgarskolan erbjuder individuell undervisning för barn inom Musikchecken i Lund. Hos oss kan barn och unga i Lunds kommun använda sin Musikcheck till lektioner i piano, gitarr, fiol, sång eller dragspel. Vi har lång erfarenhet av musikundervisning och finns mitt i centrala Lund.

Musikchecken i Lund

Företagsutbildningar

Professionalisera din arbetsplats och höj kunskapen tillsammans med kollegor. Vi skräddarsyr utbildningar efter era önskemål och behov. Undervisningen sker i era eller våra lokaler.

Läs mer om våra företagsutbildningar

Läs mer om Rusta och matcha

Aktuellt

Läs vidare om "På jakt efter en hållbar framtid"
Enbart för Region Syd

På jakt efter en hållbar framtid

Blodtörstiga och skjutgalna män eller en hobby för överklassen. Det är den stereotypa bilden av jakt som Lotta-Karin Almgren ofta möter. Själv är hon vegetarianen som blivit köttätare och drivs av en stor passion för natur- och hållbarhetsfrågor med målet att bli självförsörjande.

Läs vidare om "Karriär i kristider"

Karriär i kristider

Coronakrisens efterdyningar kommer att påverka arbetsmarknaden under en lång tid framöver. Därför är det viktigt att nu vara redo att ställa om, vara flexibel och vidareutbilda sig. På Medborgarskolan erbjuder vi flera alternativ för kompetensutveckling och ett livslångt lärande.