Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Lund

Välkommen till Medborgarskolan i Lund. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Vi kan stolt konstatera att vi är en av Lunds största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden. Vi finns på Bangatan, Fabriksgatan, Folkets Hus och på Östra Torn - allt beroende på verksamhet och ämne.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte företags- eller diplomutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

Vi finns även på Fabriksgatan

Vi har en egen dans- och yogastudio på Fabriksgatan i centrala Lund. Här har vi utöver dans och yoga även konsthantverk och musik. Varmt välkommen till Fabriksgatan 2 på fjärde våningen. Läs mer om vår yoga-verksamhet.

Danskurser på Östra Torn

På Östra Torn har vi barn- och ungomskurser inom dans och teater på Östratornsgården.

På gång

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vi har mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Distanskurser”

Distanskurser

Att gå en distanskurs innebär att du kan lära dig där det passar dig, och när det passar dig. På en distanskurs, även kallad onlinekurs, läser du med hjälp av en dator online. Vi har distanskurser inom många ämnesområden.

Distanskurser
Läs vidare om “Diplomutbildningar”

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt cv med nya meriter.

Diplomutbildningar
Visa nästa artikel

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Dans är inte bara kul och förbättrar koordinationen utan är också bra för minnet”

Dans är inte bara kul och förbättrar koordinationen utan är också bra för minnet

Linedance är en av många dansformer som vänder sig till alla åldersgrupper. Det finns något för alla åldrar, från seniorer och nybörjare upp till mycket avancerad showdansnivå. Genom ett nära och roligt samarbete med Medborgarskolan kan föreningen Y'town Linedancers sprida sin verksamhet.

Läs vidare om “Musiken är som terapi för Sindri”

Musiken är som terapi för Sindri

Malmöartisten Sindri vill med sin senaste låt Ray Charles sprida att alla ska vara sig själv och inte se det negativa. För honom är musiken som terapi och en form av dagbok som hjälper honom och i bästa fall även andra.

Läs vidare om “Barn behöver musik”

Barn behöver musik

Ungefär vart fjärde barn i åldern 7–15 spelar något instrument. Förutom att det är kul, kulturellt och vackert, får den som spelar ett instrument en massa kunskap och kompetens på köpet.

Läs vidare om “Växter hjälper äldre att fokusera på det friska”

Växter hjälper äldre att fokusera på det friska

Odla egen potatis, se vackra blommor växa och smaka på ett äpple. När Maria Lindberg föreläser på äldreboenden väcks gamla minnen. Kostnadsfria träffar där de äldre får använda alla sina sinnen, är resultatet av ett samarbete mellan Medborgarskolan, Maria Lindberg och äldreboenden i Skåne.

Läs vidare om “Träffa Maria Ekberg – konstnär och kursledare”

Träffa Maria Ekberg – konstnär och kursledare

Maria Ekberg är en känd konstnär som tagit sitt hantverk från Stockholm, via Gränna till Österlen och Hammenhög. Här har hon sin ateljé och verkstad. Maria skapar konstverk i keramik - ett hantverket med omfattande möjligheter. På kurser - både i Hammenhög och på distans - eller workshops delar Maria med sig av sina kunskaper.

Läs vidare om “Kvinnokarta – ett projekt som engagerar”

Kvinnokarta – ett projekt som engagerar

Medborgarskolans historieprojekt Kvinnokarta Helsingborg har gjort stor succé. Med Kvinnokartan lyfts historiska kvinnor från respektive stad och intresset för projektet är stort. Allt arbetet sker i studiecirkelform och blir folkbildning på hög nivå.

Läs vidare om “"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"”

"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"

För 30 år sedan kom Vija Supe till Sverige från Lettland. Idag är hon en av våra uppskattade kursledare i asylsvenska. Att själv ha erfarenhet av två kulturer har hon glädje av i sitt arbete, liksom kunskaperna av att ha varit musik- och modersmålslärare.

Läs vidare om “"Vi fann varann på språkkursen"”

"Vi fann varann på språkkursen"

Johan var nyinflyttad och ville ha något att göra. Sonja ville bli bättre på ryska. På kvällskursen hittade de vad de sökte. Och de hittade varandra.

Visa nästa artikel