Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Lund

Välkommen till Medborgarskolan i Lund. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Vi kan stolt konstatera att vi är en av Lunds största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden. Vi finns på Bangatan, Fabriksgatan, Folkets Hus och på Östra Torn - allt beroende på verksamhet och ämne.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte företags- eller diplomutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

Vi finns även på Fabriksgatan

Vi har en egen dans- och yogastudio på Fabriksgatan i centrala Lund. Här har vi utöver dans och yoga även konsthantverk och musik. Varmt välkommen till Fabriksgatan 2 på fjärde våningen. Läs mer om vår yoga-verksamhet.

Danskurser på Östra Torn

På Östra Torn har vi barn- och ungomskurser inom dans och teater på Östratornsgården.

Kontakta oss

Medborgarskolan

Bangatan 6

222 21 Lund


075-241 68 50

region.syd@medborgarskolan.se

På gång

Visa föregående artikel

Konst och hantverk

Inom konst och hantverk finns så många spännande tekniker. Vill du gå en kurs i akvarell, keramik eller kanske möbeltapetsering? Du kan också gå en slöjdkurs, lära dig att sy eller börja skapa med nya material.

Språk

Vilket språk vill du lära dig? Våra språkkurser ger dig kunskaper att använda på resan, i jobbet eller med vänner. Vi har språkkurser för både nybörjare och den som redan har rätt så goda kunskaper i språket.

K-yoga i Malmö och Lund

K-yoga är ett samlingsnamn för vår Kropp & själ-verksamhet i Malmö, Lund och Limhamn . Vi erbjuder ett flertal olika yogastilar i samarbete med kvalificerade och erfarna yogalärare. Välj att gå enstaka kurser, köpa klippkort eller månadskort. Du väljer det som passar dig bäst.

Ekonomi och samhälle

Samhällsfrågor och ekonomi - få områden har lika stor påverkan på våra dagliga liv som dessa. Ju mer informerad du är desto lättare är det att följa med i utvecklingen och att fatta kloka beslut. Vi har ett stort utbud av kurser - fysiskt eller på distans.

Musik

Vilket instrument drömmer du om att kunna spela? Eller är det sjunga du gillar? Hos oss på Medborgarskolan finns kurser, enskild undervisning och ensamblespel. Vi samarbetar också med flera körer.

Visa nästa artikel

Vi har mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Sommarkurser”

Sommarkurser

Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Vi har roliga och spännande sommarkurser inom många områden. Kanske kan en sommarkurs inom dans, språk, hantverk eller konst locka?

Sommarkurser
Läs vidare om “Distanskurser”

Distanskurser

Att gå en distanskurs innebär att du kan lära dig där det passar dig, och när det passar dig. På en distanskurs, även kallad onlinekurs, läser du med hjälp av en dator online. Vi har distanskurser inom många ämnesområden.

Distanskurser
Läs vidare om “Diplomutbildningar”

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt cv med nya meriter.

Diplomutbildningar
Visa nästa artikel

Träffa ledare, grupper, deltagare och andra intressanta personer hos oss

Visa föregående artikel
Läs vidare om “"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"”

"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"

För 30 år sedan kom Vija Supe till Sverige från Lettland. Idag är hon en av våra uppskattade kursledare i asylsvenska. Att själv ha erfarenhet av två kulturer har hon glädje av i sitt arbete, liksom kunskaperna av att ha varit musik- och modersmålslärare.

Läs vidare om “Dans är inte bara kul och förbättrar koordinationen utan är också bra för minnet”

Dans är inte bara kul och förbättrar koordinationen utan är också bra för minnet

Linedance är en av många dansformer som vänder sig till alla åldersgrupper. Det finns något för alla åldrar, från seniorer och nybörjare upp till mycket avancerad showdansnivå. Genom ett nära och roligt samarbete med Medborgarskolan kan föreningen Y'town Linedancers sprida sin verksamhet.

Läs vidare om “Växter hjälper äldre att fokusera på det friska”

Växter hjälper äldre att fokusera på det friska

Odla egen potatis, se vackra blommor växa och smaka på ett äpple. När Maria Lindberg föreläser på äldreboenden väcks gamla minnen. Kostnadsfria träffar där de äldre får använda alla sina sinnen, är resultatet av ett samarbete mellan Medborgarskolan, Maria Lindberg och äldreboenden i Skåne.

Läs vidare om “Träffa Maria Ekberg - konstnär och kursledare”

Träffa Maria Ekberg - konstnär och kursledare

Maria Ekberg är en känd konstnär som tagit sitt hantverk från Stockholm, via Gränna till Österlen och Hammenhög. Här har hon sin ateljé och verkstad. Maria skapar konstverk i keramik - ett hantverket med omfattande möjligheter. På kurser - både i Hammenhög och på distans - eller workshops delar Maria med sig av sina kunskaper.

Läs vidare om “Barn behöver musik”

Barn behöver musik

Ungefär vart fjärde barn i åldern 7–15 spelar något instrument. Förutom att det är kul, kulturellt och vackert, får den som spelar ett instrument en massa kunskap och kompetens på köpet.

Läs vidare om “Kvinnokarta – ett projekt som engagerar”

Kvinnokarta – ett projekt som engagerar

Medborgarskolans historieprojekt Kvinnokarta Helsingborg har gjort stor succé. Med Kvinnokartan lyfts historiska kvinnor från respektive stad och intresset för projektet är stort. Allt arbetet sker i studiecirkelform och blir folkbildning på hög nivå.

Läs vidare om “"Vi fann varann på språkkursen"”

"Vi fann varann på språkkursen"

Johan var nyinflyttad och ville ha något att göra. Sonja ville bli bättre på ryska. På kvällskursen hittade de vad de sökte. Och de hittade varandra.

Visa nästa artikel