Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Distanskurs

Autoimmun kost- det antiinflammatoriska köket - Distansutbildning med löpande start

Ort
Distans
Startdatum
17 Jan 2020
Tid
00:01-23:59
Dagar
Tors, Fre
Antal tillfällen
20 st
Nummer
10013
Pris
1 975 kr

Om arrangemanget

Autoimmun kost är en elimineringskost där man utesluter en mängd livsmedel som kan skapa inflammation, irritation och allergier i kroppen. Avsnitten innehåller teori, vad som kan uteslutas och införas under processen, enkla recept, filmer, interaktiva övningar och tips för framtida hälsa och välbefinnande.

Upplägg av distanskursen

Distanskursen bygger på självstudier och har löpande start. Det betyder att du anmäler dig och startar distanskursen när det passar dig. Du gör kursen i din egen takt.

Detta är en grundkurs i läkande autoimmun kost, en kost enligt det autoimmuna protokollet som förkortas AIP. Auto­immun kost är en elimine­rings­kost där man ute­sluter en mängd livs­medel. Autoimmun kost hjälper att motverka och minska inflammation i kroppen, allergier, magproblem och symptom vid autoimmun sjukdom.

 Kursens fem avsnitt innehåller teori om kostens påverkan på hälsan, listor på vad man bör undvika och listor på vilken kost som stärker din hälsa.  Det är nämligen när man utesluter det som kan skapa inflam­mation i kroppen, irritation i tarmen, samt de vanligaste aller­generna som man kan få resultat. Detta är det som gör den auto­immuna kosten unik.

I den här kursen får du både teori, en guide och enkla recept så du snabbt kan komma igång samt info om forskningen bakom kostupplägget. Kursen innehåller receptsamling, tips på veckomenyer och ett forum för frågor.

Kursinnehållet har tagits fram i samarbete med kok­boks­för­fattaren och kost­rådgivaren Cecilia Nisbet Nilsson som regelbundet håller före­läsningar i ämnet, tar emot klienter samt utvecklar nya recept.

Instruktion, välj annan webbläsare än IE/Edge

För tillfället fungerar inte Microsofts webbläsare Internet Explorer och Edge till att gå utbildningen. Välj någon av de andra webbläsarna som följer webbstandarder, t.ex. Crome. 

 Distanskursen innehåller följande avsnitt:

  1. Autoimmun kost
  2. Särskilt läkande mat
  3. Kostens påverkan
  4. Mag-tarmhälsa
  5. Balans och kost efter AIP
  6. Receptsamling
  7. Förslag till veckomatsedel
  8. FAQ och Forum för frågor till kursförfattaren
  9. Ordlista

 

Förkunskaper

Distanskursen kräver inga förkunskaper.

Pris: 1.975 kr.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig till distanskursen genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Efter kursanmälan får du inloggningsinstruktioner via e-post. En länk skickas som du måste aktivera för att få tillgång till distanskursen. Har du några frågor, tveka inte att höra av dig!

Kursmaterial

Kursen innehåller teori, interaktiva övningar, filmer, receptbilaga och förslag till veckomatsedel.

Som studerande hos Medborgarskolan har du rabatt på 10 procent hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus.

Kontakt

Medborgarskolan Region Stockholm I Hagagatan 23 A I 113 47 Stockholm

Växel 010-157 63 61

distans@medborgarskolan.se I www.medborgarskolan.se

Pris

Deltagaravgift: 1 975 kr

Summa: 1 975 kr

Utforska ett ämnesområde