Ort
Karlstad
Startdatum
25 Sep 2025
Tid
17:30-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
25454
Pris
1 190 kr

Om arrangemanget

Lär dig laga mat med tekniken i fokus! Kursledare och kocken Mats Vennerström tar med dig på en spännande kurs där ni fokuserar på olika tillagningsmetoder.

Innehåll 

I den här kursen får du grundläggande kunskap i klassiska tillagningsmetoder som stekning, brässering, pochering och fritering. Vi lagar mat tillsammans utifrån tre olika råvaror – kött, fisk och kyckling – och lär oss vad som gör dem goda, saftiga och välbalanserade. Varje tillfälle avslutas med en gemensam middag där vi njuter av maten vi lagat.

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Upplägg

• Teoretisk genomgång av dagens tillagningsmetod(er)

• Introduktion till råvaran: kött, fisk eller kyckling

• Praktisk matlagning i grupp/par

• Tillagning av passande tillbehör och sås

• Gemensam middag där vi smakar, diskuterar och reflekterar

Vill du dricka något speciellt till maten får du gärna ta med dig det, vi har ett stort utbud av glas.

Observera att: Kostnad för råvaror tillkommer med ca 100kr per tillfälle. Betalas på plats direkt till kursledaren via swish.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs, alla är välkomna.

Kursledare

Mats har alltid haft en stark passion för matlagning, ett intresse som följt honom genom hela livet. Under mer än två decennier arbetade han för EU och FN i krigsdrabbade områden, där tillgången på mat inte alltid motsvarade hans preferenser. För att kunna njuta av de rätter han själv föredrog började han laga maten på egen hand och förfinade sitt matlagningskunnande under dessa år.

Vid 62 års ålder avslutade Mats sitt sista utlandsuppdrag och planerade först att gå i pension. Men istället valde han att ta sin passion ett steg längre genom att utbilda sig till kock. Efter några år inom storkök, där de fysiska kraven blev en utmaning, hittade han en ny väg i ett mindre kök på en golfrestaurang. Här lagar han nu vardagsluncher med fokus på traditionell husmanskost, alltid tillagad från grunden – precis som han tycker att mat ska vara.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial/Råvaror

Kostnad för råvaror tillkommer med ca 100 kr/tillfälle och betalas direkt till kursledaren.

Recept ingår.

Tag med en matlåda att fylla om det blir mat över.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Vi har ett stort urval av matlagningskurser, kom direkt till våra kurser inom mat&dryck genom att klicka här

Bra att veta

  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Meddela eventuella allergier vid anmälan.
  • Visste du att du kan delbetala din kurs? Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning. Läs mer om delbetalning i våra allmänna villkor
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 190 kr

Summa: 1 190 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde