
Europa på en tallrik med Gaja!
Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...
Kursledare Sonny berättar. Ett av mina allra starkaste matminnen från ungdomen är när jag åkte till Stekhuset Våxnäs och fick äta den flamberade pepparsteken för första gången. Jag minns fortfarande hur den såsen smakade - hur flott och spännande det var när man flamberade köttet vid bordet.
Jag tror att det finns många i Karlstad som upplevt detta eller som bara har hört talas om det. Några reste väldigt långt för att komma hit och uppleva det.
Välkomna att vara med och återskapa denna rätt i goda vänners lag och dela en måltid där hela menyn andas Våxnäs och 70-tal.
Tillsammans kommer ni att laga en trerättersmiddag med stekhusets klassisker som huvudrätt.
Efter avslutad matlagningskurs avnjuter vi den tillagade middagen tillsammans i vår gemytliga restauranglokal.
Önskar ni dricka något speciellt till får ni gärna ta med det. Sonny kan rekommendera passande dryck till menyn.
Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.
Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad
Inga förkunskaper krävs.
Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.
Sonny Jansson. på 80-talet studerade han tre år i Paris och har sen dess en stark förkärlek till fransk musik och fransk kultur. Det var också då som hans stora intresse för matlagning väcktes – företrädesvis mat från länderna kring Medelhavet.
Sonny har under de senaste åren haft förmånen att vara gästkock på stjärnkrogarna Bistro de Wasahof och Allegrine i Stockholm. Han lagar även regelbundet middagar för slutna sällskap på Restaurang Fondueboden. Sonny är dirigent och har arbetat med både kör och orkester sedan 1990. Han har gästat de flesta av de svenska symfoniorkestrarna. De senaste 17 åren har han varit anställd som kyrkomusiker i S:t Matteus församling i Stockholm.
Han bor nu deltid i Karlstad och ser fram emot att dela sin entusiasm och kunskap med kursdeltagarna i Medborgarskolans kök.
Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, läs mer via länken Vårt utbud inom mat och dryck
Se vårt utbildningskök här
Deltagaravgift: 495 kr
Summa: 495 kr