Ort
Karlstad
Startdatum
26 Sep 2025
Tid
17:00-21:00
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
26404
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Backa bandet i Karlstads historia och följ med Sonny på en resa tillbaka till Hotel Våxnäs och dess oförglömliga pepparstek!

Innehåll/Historia

Kursledare Sonny berättar. Ett av mina allra starkaste matminnen från ungdomen är när jag åkte till Stekhuset Våxnäs och fick äta den flamberade pepparsteken för första gången. Jag minns fortfarande hur den såsen smakade - hur flott och spännande det var när man flamberade köttet vid bordet.

Jag tror att det finns många i Karlstad som upplevt detta eller som bara har hört talas om det. Några reste väldigt långt för att komma hit och uppleva det.

Välkomna att vara med och återskapa denna rätt i goda vänners lag och dela en måltid där hela menyn andas Våxnäs och 70-tal.

Upplägg

Tillsammans kommer ni att laga en trerättersmiddag med stekhusets klassisker som huvudrätt.

  • En variant på avokado med räkor
  • Flamberad pepparstek med grönpepparsås.
  • Peach Melba

Efter avslutad matlagningskurs avnjuter vi den tillagade middagen tillsammans i vår gemytliga restauranglokal.

Önskar ni dricka något speciellt till får ni gärna ta med det. Sonny kan rekommendera passande dryck till menyn.

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial och extra kostnader

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Kursledare

Sonny Jansson. på 80-talet studerade han tre år i Paris och har sen dess en stark förkärlek till fransk musik och fransk kultur. Det var också då som hans stora intresse för matlagning väcktes – företrädesvis mat från länderna kring Medelhavet.

Sonny har under de senaste åren haft förmånen att vara gästkock på stjärnkrogarna Bistro de Wasahof och Allegrine i Stockholm. Han lagar även regelbundet middagar för slutna sällskap på Restaurang Fondueboden. Sonny är dirigent och har arbetat med både kör och orkester sedan 1990. Han har gästat de flesta av de svenska symfoniorkestrarna. De senaste 17 åren har han varit anställd som kyrkomusiker i S:t Matteus församling i Stockholm.

Han bor nu deltid i Karlstad och ser fram emot att dela sin entusiasm och kunskap med kursdeltagarna i Medborgarskolans kök.

Vidareutveckling

Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, läs mer via länken Vårt utbud inom mat och dryck

Se vårt utbildningskök här

Bra att veta

  • Tänk på att anmälan är personlig, vill ni överraska någon och anmäla någon mer behöver ni kontakta oss.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Meddela eventuella allergier i meddelandefältet vid anmälan. 
  • Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Mat och dryck

Europa på en tallrik med Gaja!

Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...

Publicerad:
Läs vidare om "Europa på en tallrik med Gaja!"

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde