Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Obbola
Startdatum
5 Jul 2021
Tid
18:00-21:00
Dagar
Mån-Tors, Lör, Sön
Antal tillfällen
9 st
Nummer
38360
Pris
3 495 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

På den här kursen seglar vi Forebåt; en 6 m lättseglad kölbåt. Det kommer också finnas möjlighet att prova på att segla laserjolle. För att minimera smittrisk och hålla goda avstånd mellan deltagarna seglar vi med 2 personer i varje båt.

Seglarskola sommaren 2021

På den här kursen seglar vi Forebåt; en 6 m lättseglad kölbåt. Det kommer också finnas möjlighet att prova på att segla laserjolle. För att minimera smittrisk och hålla goda avstånd mellan deltagarna seglar vi med 2 personer i varje båt.

Förkunskaper

Du måste kunna simma 200 meter på egen hand. Det är en säkerhetsfråga. Därefter anpassar vi, i alla förhållanden, seglingarna efter dina grundkunskaper och hur du utvecklas.

Du behöver vara 15 år eller äldre för att delta i kursen.

Mål

Vi vill visa hur givande segling kan vara. Målet är att du ska lära dig segla i alla vindförhållanden och att du framförallt ska ha roligt. Vi strävar efter att du ska klara av kursen på 30 timmar.

Innehåll och upplägg

Kursen startar den 5 juli, och kommer att ske på kvällstid mellan klockan 18-21 och på helger mellan klockan 9-15. Kursen beräknas vara slutförd den 15/7. Eftersom segling är väldigt väderberoende så anpassar vi varje kursdags innehåll till vädret.

Vi tar emot max 8 deltagare. Seglarna kommer att fördelas på 4 kölbåtar. Meddela gärna oss i förhand om ni är två deltagare som anmäler er tillsammans och vill dela båt.

Vi använder boken Segla med kölbåt från Svenska seglarförbundet, boken ingår i anmälningsavgiften.

Under kursen kommer ni att lära er följande: - Rigga - Styra - Knopar - Båtens delar - Båtvård - De olika seglingssätten - Placering i båten - balans - Lova - Falla, gasa, bromsa, backa - Slör - Halvvind - Läns och gipp - Kryss, slagvändning - Starta från land och lägga till i alla vindriktningar - Säkerhetskunskap - Grundläggande väjningsregler

Kursledare

Jonatan Olofsson, är ledare för kursen. Jonatan är erfaren både som seglare och som kursledare för så väl optimist, Laser och våra kölbåtar och han har genomgått Svenska Seglarförbundets utbildning för att utbilda nya seglare. Till sin hjälp kommer Jonatan ha ytterligare två erfarna jolleseglare. Ledarnas hemmaklubb är Umeå segelsällskap.

Kursen hålls i samarbete med Umeå Segelsällskap som ingår i Riksidrottsförbundet och svenska seglarförbundet. Umeå segelsällskap främjar idrotten segling och segling i alla former. Du kan läsa mer om Umeå Segelsällskap på https://umss.se/

Inför kursstart

Ta gärna med egen flytväst, har du inte tillgång till en så finns det också att låna på plats. Du behöver ha vind/regnkläder och stövlar eller passande skor, det är viktigt att sulan inte ger svarta märken. Man kan bli blöt, så det kan vara en god idé att ha med ett extra ombyte.

Vi håller till i segelbåtshamnen i Umeå segelsällskap. Vi har både dusch och vedeldad bastu.

Vi gör allt för att det ska vara en rolig och minnesvärd upplevelse!

Bra att veta Då kurserna är populära uppmuntrar vi dig att göra en anmälan snarast möjligt för att säkra din plats. Observera att din anmälan inte är bindande. Invänta alltid kallelse och faktura före kursstart.

Sista anmälningsdag är den 30 juni.

Ort

Umeå Segelsällskap

Bredviken 3, Obbola

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 495 kr

Summa: 3 495 kr

Utforska ett ämnesområde