Du som redan har gått steg 1 i segling, eller sedan tidigare har motsvarande praktisk segling i bagaget, kan gå vår kurs i Seglarintyg 2.

Oavsett du redan köpt en segelbåt eller vill köpa en segelbåt, så passar denna kurs för dig som vill lära dig mer inom seglingens konster.

Du får de kunskaper du behöver för att hantera en segelbåt i skärgården i lugnt väder och att trimma seglen, så du kan segla lite snabbare och utnyttja vinden till fullo.

I kursen för Seglarintyg 2 ingår bland annat seglingsteori och seglingstrimning med användning av akterliksträckare, telltails, cunningham och kick samt placering av skotpunkter. Vi tränar också kryss, slag och gippteknik.

För att delta behöver du ha kunskaper motsvarande Seglarintyg steg 1, eller motsvarande kunskaper i segling. Det krävs också att du kan simma minst 200 meter.

För att skriva prov för Seglarintyg steg 2 måste du ha Förarintyg samt Seglarintyg steg 1.

När du är klar med Seglarintyg steg 2 är du redo för Seglarintyg steg 3.

Seglarintygen 1-3, för fritidsbåtar, är ett intyg som visar att du har tillräckliga teoretiska kunskaper och praktisk färdigheter för att hantera en segelbåt. Kurserna 1-3 ökar från grundläggande seglingsteori och manövrering till avancerad segling.

Efter kursen ordnas examination för en av NFB auktoriserad förhörsförrättare.

Vårt utbud inom Seglarintyg 2

Din sökning"" visar 0 resultat i

Sortera på:

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Ämnen inom båtutbildningar och båtkurser

Utforska ämnesområde