
Europa på en tallrik med Gaja!
Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.
Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad
Låt Medborgarskolans kursledare Sonny ta er med på en kulinarisk afton med svenskt viltkött på menyn. Sonny brinner för det svenska köket och har god kunskap och erfarenhet inom matlagning med svenska viltprodukter, då han själv också är jägare. Tillsammans kommer ni att laga en avsmakningsmeny med en variation av köttprodukter från de svenska skogarna. Köttet vi använder kommer från Långeruds Hjortgård.
Efter avslutad matlagningskurs avnjuter vi den tillagade middagen tillsammans i vår gemytliga restauranglokal.
Inga förkunskaper krävs.
Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.
Vill man dricka vin till maten finns det att köpa på plats via swish.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.
Sonny Jansson är dirigent och har arbetat med både kör och orkester sedan 1990.
Han har gästat de flesta av de svenska symfoniorkestrarna. De senaste 17 åren har han varit anställd som kyrkomusiker i S:t Matteus församling i Stockholm.
På 80-talet studerade han tre år i Paris och har sen dess en stark förkärlek till fransk musik och fransk kultur. Det var också då som hans stora intresse för matlagning väcktes – företrädesvis mat från länderna kring Medelhavet.
Sonny har under de senaste åren haft förmånen att vara gästkock på stjärnkrogarna Bistro de Wasahof och Allegrine i Stockholm. Han lagar även regelbundet middagar för slutna sällskap på Restaurang Fondueboden. Han bor nu deltid i Karlstad och ser fram emot att dela sin entusiasm och kunskap med kursdeltagarna i Medborgarskolans kök.
Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, läs mer via länken Vårt utbud inom mat och dryck
Se vårt utbildningskök här
Tänk på att anmälan är personlig, vill ni överraska någon och anmäla någon mer behöver ni kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan
Deltagaravgift: 495 kr
Summa: 495 kr