Ort
Karlstad
Startdatum
7 Nov 2025
Tid
17:00-21:00
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
26403
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Följ med kursledare Sonny på en kväll ägnad åt svenskt viltkött, där du kan få tips och råd om tillagning och inte minst en buffé att äta när kvällens matlagning är avslutad.

Innehåll

En av de finaste sakerna med hösten är att det är så lätt att få tag på viltkött. Alla är ju inte bekväma med det och vet inte riktigt vad man ska göra av alla olika delar. Den här kvällen vänder sig till er som t.ex. har tagit jägarexamen och är nybörjare på området. Självklart också till er som har viltkött i frysen och vill testa lite nya varianter.

Upplägg

Låt Medborgarskolans kursledare Sonny ta er med på en kulinarisk afton med svenskt viltkött på menyn. Sonny brinner för det svenska köket och har god kunskap och erfarenhet inom matlagning med svenska viltprodukter, då han själv också är jägare.

  • Tillsammans kommer ni att laga en viltbuffé med olika styckdetaljer av älg, hjort och rådjur. Köttet vi använder kommer från Långeruds Hjortgård.
  • Efter avslutad matlagningskurs intar vi middagen tillsammans i vår gemytliga restauranglokal.
  • Önskar ni dricka något speciellt till får ni gärna ta med det. Sonny kan rekommendera passande dryck till menyn.
  • Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via Swish.
  • Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial och extra kostnader

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Kursledare

Sonny Jansson. på 80-talet studerade han tre år i Paris och har sen dess en stark förkärlek till fransk musik och fransk kultur. Det var också då som hans stora intresse för matlagning väcktes – företrädesvis mat från länderna kring Medelhavet.

Sonny har under de senaste åren haft förmånen att vara gästkock på stjärnkrogarna Bistro de Wasahof och Allegrine i Stockholm. Han lagar även regelbundet middagar för slutna sällskap på Restaurang Fondueboden. Sonny är dirigent och har arbetat med både kör och orkester sedan 1990. Han har gästat de flesta av de svenska symfoniorkestrarna. De senaste 17 åren har han varit anställd som kyrkomusiker i S:t Matteus församling i Stockholm.

Han bor nu deltid i Karlstad och ser fram emot att dela sin entusiasm och kunskap med kursdeltagarna i Medborgarskolans kök.

Vidareutveckling

Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, läs mer via länken Vårt utbud inom mat och dryck

Se vårt utbildningskök här

Bra att veta

  • Tänk på att anmälan är personlig, vill ni överraska någon och anmäla någon mer behöver ni kontakta oss.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan. 
  • Visste du att du kan delbetala din kurs? Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning. Läs mer om delbetalning i våra allmänna villkor
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Mat och dryck

Europa på en tallrik med Gaja!

Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...

Publicerad:
Läs vidare om "Europa på en tallrik med Gaja!"

Vad vill du lära dig mer om?

Utforska ämnesområde