Blomma på väg att slå ut.
Kurs

Odla med din bostadsrättsförening med Elin Boström - intresseanmälan

Ort
Uppsala
Tid
10:00-16:00
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Elin Boström
Nummer
73420
Pris
10 990 kr

Om arrangemanget

Vill ni omvandla den där trista gräsmattan till en vacker & produktiv odling?Kanske kombinera lekytor med spännande planteringar där det finns mycket att upptäcka, vindlande gångar med bär & örter att provsmaka ger fler dimensioner till leken och låter barnen komma närmare naturen.Vår expert hjälper er att komma igång!

Innehåll

Vi vill att fler ska odla! Med den här kursen vill vi uppmuntra er som bor i bostadsrätt att komma igång med gemensam odling. Tillsammans skapar vi en skräddarsydd kurs åt just er förening.

Vår trädgårdsexpert besöker er och hjälper er ta fram ritning och råd utifrån era förutsättningar och önskemål. Hållbarhet, resiliens och växter med fler funktioner genomsyrar planen som vi tar fram tillsammans. Vår expert har fokus på växter som kan ätas, både ettåriga grönsaker men också fleråriga. Att odla ”skogsträdgårdar” eller ”matskogar” blir mer och mer populärt på offentliga platser. Varför inte anlägga en härligt skuggande lund med träd och buskar som ger både skönhet och grönska, men också skörd under många år med minimalt med skötsel? Vi kan odla i flera olika lager för att öka produktiviteten, och samtidigt få ökad biologisk mångfald och kolinlagring i jorden. Bra för både människor, djur och planeten! 

Vi kan också anlägga en trädgård speciellt anpassad för exempelvis barn. Att kombinera lekytor med spännande planteringar där det finns mycket att upptäcka, vindlande gångar och bär och örter att provsmaka ger fler dimensioner till leken och låter barnen komma närmare naturen. 

Upplägg

Kursens utformning beror såklart på era förutsättningar, men kan gå till ungefär så här: inför första träffen skickar vi ett formulär att diskutera kring. Därefter träffas vi och undersöker er plats och era önskemål. Ordna gärna fram en ritning över tomten från kommun/hyresvärd i förväg. Ni får en grundkurs i odling med fokus på sådd och skötsel. Tillsammans skapar vi en lista över material och utrustning som ni kommer att behöva. Inför andra träffen skapar ledaren ett förslag på design av er odling. Den går vi sedan igenom, och beroende på årstid kan vi börja implementera den. Vid behov skapar vi sedan en uppföljande träff.
 
Kontakta oss via anmälningsformuläret nedan, så hör vi av oss. Kursen hålls i första hand hos er, men vid behov kan den även hållas i våra lokaler. Priset är per förening (inte per person) och baseras på två heldagar 6 timmar/dag. Det kan justeras utifrån hur omfattande ni vill att kursen ska vara. Datum sätter vi tillsammans.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.

Kursledare

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/Faktura

Du får en faktura skickad till angiven e-postadress efter att vi kommit överens om upplägg och estimerat tidsåtgången. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 10 990 kr

Summa: 10 990 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde