Att jobba på Medborgarskolan innebär ständig utveckling

Erika Wallberg är verksamhetschef i Värmland-Örebro och har arbetat med folkbildning på Medborgarskolan i över sex år. En stor anledning till att hon började på Medborgarskolan var de kärnvärden som verksamheten vilar på.

Mitt jobb som verksamhetschef inom folkbildningen innebär att vara en möjliggörare och gjuta ”olja i verksamhetens kugghjul”. Det innebär variation och utmaning i arbete, samtidigt som det är spännande att alltid vara aktuell och arbeta nära verksamhetsutvecklarna för att skapa engagemang för rätt förutsättningar. Det ger modiga medarbetare som vågar utmana, hela tiden. En utmaning är att skapa en stabil finansiering och att räcka till för medarbetarna, samtidigt som det gäller att prioritera och fatta rätt beslut med olika parametrar att ta hänsyn till.

På Medborgarskolan finns det möjlighet att utvecklas. Under mina år har jag arbetat som utvecklare och marknadsansvarig innan jag sökte jobbet som verksamhetschef. Det är ett tecken på att organisationen vill utveckla sina medarbetare och att det är en arbetsplats med god trivsel.

"Folkbildning är skitviktigt, på riktigt."

Erika fortsätter; - Folkbildning är skitviktigt, på riktigt. Den största anledningen till valet av arbetsplats är uppdraget och kärnvärdena, men även för att det är rolig. Vi är ett magiskt team, säger Erika.

Vad gör du när du inte jobbar?

- Går på kurs, haha. Skämt åsido, givetvis dansar jag showdans hos oss i Örebro. Men framför allt försöker jag ta vara på olika upplevelser, allt från att skrota runt på landet till att resa och äta goda middagar.

Erika Wallberg, verksamhetschef, region Värmland-Örebro.