Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Göteborg

Känslan är central på Medborgarskolan. Att aktiviteten* du väljer hos oss tänder en passion i dig som i någon form fortsätter att växa till ett livslångt, lustfyllt kärleksförhållande – det är det vi jobbar för. Oavsett det rör sig om en kunskap eller färdighet som omständigheterna kräver eller en lust skapad av dina drömmar. Varmt välkommen till Medborgarskolan!

*Kan vara en kurs, ett arbetsmarknadsprogram, en aktivitet med gruppen eller föreningen du tillhör som samarbetar med Medborgarskolan, eller rentav en aktivitet eller ett ämne i en av våra förskolor eller skolor.

På gång

Vi har så mycket mer än bara kurser...

Vår värld

Läs vidare om "Hoppets mat blir kvinnornas väg ut i samhället"

Hoppets mat blir kvinnornas väg ut i samhället

Tack vare kvinnoföreningen Hoppet kan isolerade invandrarkvinnor i förorten jobba och ta större plats i samhället. Samtidigt som de frälser Göteborg med magisk mat.

Läs vidare om "Virkning värsta trenden"

Virkning värsta trenden

En allt vanligare syn på pendeltåg och bussar är folk som virkar mormorsrutor i glada färger. Handarbete i allmänhet och virkning i synnerhet verkar ha blivit trendigt. Och många går på kurs, till exempel med Katarina Kvist.

Läs vidare om "Tecken i tiden"

Tecken i tiden

När Jan Johanssons dotter var ett år konstaterade läkarna att hon var döv. Det blev en stor och omvälvande förändring för hela familjen. Och för Jan, som jobbade i fastighets- och byggbranschen, blev det också en helt ny karriär.