Välkommen till Medborgarskolan i Malmö. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Som Sveriges tredje största stad kan vi stolt konstatera att vi är ett av Malmö största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden.

Lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte företags- eller diplomutbildningar. Vi erbjuder många möjligheter för kompetensutveckling och ett kul fritidsliv. Som förening kan du också samarbeta med oss för lokaler och hjälp med olika evenemang.

På Limhamn och Värnhem erbjuder vi dans och yoga

Vi har kurser på Limhamn och vid Värnhemstorget. Du kan till exempel gå på ZUMBA, Piloxing, barndans och olika yogakurser. Välj det som passar dig bäst:

Här hittar du våra kurser på Limhamn

Här hittar du våra kurser på Värnhem

Tolkutbildning och validering

Gör skillnad för individ och samhälle. Gå vår utbildning eller få en validering av din kunskap. Tolkutbildningen står under tillsyn av MYH, Myndigheten för yrkeshögskolan. Håll dig uppdaterad om nya ansökningsdatum.

Här finns mer information

Diplomutbildningar

Början på din nya karriär? Ta snabbspåret till ett karriärlyft genom våra diplomutbildningar i Malmö inom ekonomi, HR och personaladministration.

Läs mer om våra diplomutbildningar

Företagsutbildningar

Professionalisera din arbetsplats och höj kunskapen tillsammans med kollegor. Vi skräddarsyr utbildningar efter era önskemål och behov. Undervisningen sker i era eller våra lokaler.

Läs mer om våra företagsutbildningar

Tillskärarakademin Malmö

Sedan 2019 är Medborgarskolan huvudman för Tillskärarakademin Malmö som erbjuder två konst- och kulturutbildningar inom mode- och design. Skolan är belägen i det charmiga kulturkvarteret S:t Gertrud.

Här besöker du Tillskärarakademin Malmös hemsida

Samarbeta med oss

Vill du starta en studiecirkel, göra ett kulturprogram eller samarbeta med oss på annat sätt? Våra samarbeten med föreningar och grupper är en grundsten i Medborgarskolans verksamhet. Vi kan hjälpa dig med

  • Lokaler
  • Ledarutbildningar
  • Marknadsföring
  • Workshops & föreläsare
  • Material

Läs mer om våra studiecirklar, kulturprogram och samarbeten

Malmö Stad

Med stöd av Malmö Stad kan vi skapa studiecirklar och kulturprogram.

Malmo_stad_logga_3000x1500px-compressor.jpg
Medborgarskolans verksamhet skapas med stöd av Malmö Stad

Vår värld

Läs vidare om "På jakt efter en hållbar framtid"
Enbart för Region Syd

På jakt efter en hållbar framtid

Blodtörstiga och skjutgalna män eller en hobby för överklassen. Det är den stereotypa bilden av jakt som Lotta-Karin Almgren ofta möter. Själv är hon vegetarianen som blivit köttätare och drivs av en stor passion för natur- och hållbarhetsfrågor med målet att bli självförsörjande.

Läs vidare om "Karriär i kristider"

Karriär i kristider

Coronakrisens efterdyningar kommer att påverka arbetsmarknaden under en lång tid framöver. Därför är det viktigt att nu vara redo att ställa om, vara flexibel och vidareutbilda sig. På Medborgarskolan erbjuder vi flera alternativ för kompetensutveckling och ett livslångt lärande.