Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Medborgarskolan Malmö

Välkommen till Medborgarskolan i Malmö. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Som Sveriges tredje största stad kan vi stolt konstatera att vi är en av Malmö största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte företags- eller diplomutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

På Limhamn erbjuder vi dans och yoga

Vi har kurser på Limhamn och i Klagshamn. Du kan till exempel gå på ZUMBA, Piloxing, barndans och olika yogakurser. Välj det som passar dig bäst:

Här är alla våra kurser på Limhamn

Tolkutbildning och validering

Gå vår utbildning eller genom validering - står under tillsyn av MYH, Myndigheten för yrkeshögskolan. Håll dig uppdaterad om nya ansökningsdatum.

Här finns mer information

Malmö Stad

Med stöd av Malmö Stad kan vi skapa studiecirklar och kulturprogram.

Malmo_stad_logga_3000x1500px-compressor.jpg

Aktuellt i Malmö

Visa föregående artikel

K-yoga i Malmö och Lund

K-yoga är ett samlingsnamn för vår Kropp & själ-verksamhet i Malmö, Lund och Limhamn . Vi erbjuder ett flertal olika yogastilar i samarbete med kvalificerade och erfarna yogalärare. Välj att gå enstaka kurser, köpa klippkort eller månadskort. Du väljer det som passar dig bäst.

Språk

Vilket språk vill du lära dig? Våra språkkurser ger dig kunskaper att använda på resan, i jobbet eller med vänner. Vi har språkkurser för både nybörjare och den som redan har rätt så goda kunskaper i språket.

Dans och teater

Gillar du att stå på scen och att uttrycka dig med tal, gester eller rörelser? Då är en kurs inom dans och teater något för dig. Dans och teater är ett av de allra populäraste områdena hos oss och vi erbjuder många olika kurser på olika nivåer.

Hantverkscirkel

Är ni en grupp eller förening som sysslar med konst eller hantverk? Starta en studiecirkel i samarbete med oss på Medborgarskolan för att lära er mer, ha roligt och utvecklas tillsammans.

Ekonomi och samhälle

Samhällsfrågor och ekonomi - få områden har lika stor påverkan på våra dagliga liv som dessa. Ju mer informerad du är desto lättare är det att följa med i utvecklingen och att fatta kloka beslut. Vi har ett stort utbud av kurser - fysiskt eller på distans.

Visa nästa artikel

Vi har mycket mer än bara kurser

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Sommarkurser”

Sommarkurser

Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Vi har roliga och spännande sommarkurser inom många områden. Kanske kan en sommarkurs inom dans, språk, hantverk eller konst locka?

Sommarkurser
Läs vidare om “Diplomutbildningar”

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt cv med nya meriter.

Diplomutbildningar
Läs vidare om “Distanskurser”

Distanskurser

Att gå en distanskurs innebär att du kan lära dig där det passar dig, och när det passar dig. På en distanskurs, även kallad onlinekurs, läser du med hjälp av en dator online. Vi har distanskurser inom många ämnesområden.

Distanskurser
Visa nästa artikel

Träffa ledare, grupper, deltagare och andra intressanta personer hos oss

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Kvinnokarta – ett projekt som engagerar”

Kvinnokarta – ett projekt som engagerar

Medborgarskolans historieprojekt Kvinnokarta Helsingborg har gjort stor succé. Med Kvinnokartan lyfts historiska kvinnor från respektive stad och intresset för projektet är stort. Allt arbetet sker i studiecirkelform och blir folkbildning på hög nivå.

Läs vidare om “Träffa Maria Ekberg - konstnär och kursledare”

Träffa Maria Ekberg - konstnär och kursledare

Maria Ekberg är en känd konstnär som tagit sitt hantverk från Stockholm, via Gränna till Österlen och Hammenhög. Här har hon sin ateljé och verkstad. Maria skapar konstverk i keramik - ett hantverket med omfattande möjligheter. På kurser - både i Hammenhög och på distans - eller workshops delar Maria med sig av sina kunskaper.

Läs vidare om “​Framtidens tolk”

​Framtidens tolk

Efter sin första tolkutbildning på Medborgarskolan startar Marita Roos Jönsson egen firma. Genom den kan hon som professionell arabisktalande tolk hjälpa utsatta personer. På sikt vill hon även göra Kammarkollegiets auktorisationsprov för att bli rätts- och/eller sjukvårdstolk. För Marita är tolkyrket framtiden - och hon är framtidens tolk.

Läs vidare om “Växter hjälper äldre att fokusera på det friska”

Växter hjälper äldre att fokusera på det friska

Odla egen potatis, se vackra blommor växa och smaka på ett äpple. När Maria Lindberg föreläser på äldreboenden väcks gamla minnen. Kostnadsfria träffar där de äldre får använda alla sina sinnen, är resultatet av ett samarbete mellan Medborgarskolan, Maria Lindberg och äldreboenden i Skåne.

Läs vidare om “Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo”

Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo

Det hörs härlig musik och sköna skratt i Medborgarskolans lokaler en helt vanlig tisdagskväll. Det är dags för tjugo dansanta deltagare att dansa zumba. Att kombinera dans och musik skapar glädje och blir en träning för både kroppen och knoppen.

Visa nästa artikel