Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En ansiktsmålad kvinna gör ett tecken med händerna

Välkommen till Medborgarskolan i Malmö. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Som Sveriges tredje största stad kan vi stolt konstatera att vi är ett av Malmö största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden.

Medborgarskolan Malmö

Välkommen till Medborgarskolan i Malmö. Här erbjuder vi kurser, utbildningar, studiecirklar och samarbeten med grupper och organisationer. Som Sveriges tredje största stad kan vi stolt konstatera att vi är ett av Malmö största studieförbund med en bred verksamhet inom många ämnesområden.

Få lust att lära

Ladda upp ditt kunskapsbatteri med lustfyllda kurser, studiecirklar eller varför inte företags- eller diplomutbildningar. Hos oss finns alla varianter.

På Limhamn erbjuder vi dans och yoga

Vi har kurser på Limhamn och i Klagshamn. Du kan till exempel gå på ZUMBA, Piloxing, barndans och olika yogakurser. Välj det som passar dig bäst:

Här är alla våra kurser på Limhamn

Tolkutbildning och validering

Gå vår utbildning eller genom validering - står under tillsyn av MYH, Myndigheten för yrkeshögskolan. Håll dig uppdaterad om nya ansökningsdatum.

Här finns mer information

Malmö Stad

Med stöd av Malmö Stad kan vi skapa studiecirklar och kulturprogram.

Malmo_stad_logga_3000x1500px-compressor.jpg

På gång

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel

Vi har mycket mer än bara kurser

Läs vidare om "Diplomutbildningar"

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesinriktad utbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill lägga grunden till en helt ny yrkesbana, men också till dig som vill krydda ditt cv med nya meriter.

Diplomutbildningar
Läs vidare om "Distanskurser"

Distanskurser

Genom att gå en distanskurs kan du lära dig när och där det passar dig bäst. Vi har distanskurser inom många olika ämnesområden, varför inte gå en distansutbildning i programmering, ekonomi, måleri eller språk?

Distanskurser

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Flaskskeppsbygge är ett av många unika hantverk hos oss"

Flaskskeppsbygge är ett av många unika hantverk hos oss

För 21 år sedan började Karl-Olof Ekström sina kurser i flaskskeppsbygge. Sedan första dagen har hans kurser på Medborgarskolan med nio deltagare varit fullbokade.

Läs vidare om "Träffa Maria Ekberg – konstnär och kursledare"

Träffa Maria Ekberg – konstnär och kursledare

Maria Ekberg är en känd konstnär som tagit sitt hantverk från Stockholm, via Gränna till Österlen och Hammenhög. Här har hon sin ateljé och verkstad. Maria skapar konstverk i keramik - ett hantverket med omfattande möjligheter. På kurser - både i Hammenhög och på distans - eller workshops delar Maria med sig av sina kunskaper.

Läs vidare om "​Framtidens tolk"

​Framtidens tolk

Efter sin första tolkutbildning på Medborgarskolan startar Marita Roos Jönsson egen firma. Genom den kan hon som professionell arabisktalande tolk hjälpa utsatta personer. På sikt vill hon även göra Kammarkollegiets auktorisationsprov för att bli rätts- och/eller sjukvårdstolk. För Marita är tolkyrket framtiden - och hon är framtidens tolk.

Läs vidare om "Quiltning är att skapa dekorativa konstverk med lappteknik"

Quiltning är att skapa dekorativa konstverk med lappteknik

Quilta är en form lappteknik som kräver tålamod, noggrannhet och kreativitet. Med bomullstyg skär man ut olika geometriska former som sedan, enligt traditionen, ska sys ihop för hand.

Läs vidare om "Kvinnokarta – ett projekt som engagerar"

Kvinnokarta – ett projekt som engagerar

Medborgarskolans historieprojekt Kvinnokarta Helsingborg har gjort stor succé. Med Kvinnokartan lyfts historiska kvinnor från respektive stad och intresset för projektet är stort. Allt arbetet sker i studiecirkelform och blir folkbildning på hög nivå.

Läs vidare om "Växter hjälper äldre att fokusera på det friska"

Växter hjälper äldre att fokusera på det friska

Odla egen potatis, se vackra blommor växa och smaka på ett äpple. När Maria Lindberg föreläser på äldreboenden väcks gamla minnen. Kostnadsfria träffar där de äldre får använda alla sina sinnen, är resultatet av ett samarbete mellan Medborgarskolan, Maria Lindberg och äldreboenden i Skåne.

Läs vidare om "Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo"

Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo

Det hörs härlig musik och sköna skratt i Medborgarskolans lokaler en helt vanlig tisdagskväll. Det är dags för tjugo dansanta deltagare att dansa zumba. Att kombinera dans och musik skapar glädje och blir en träning för både kroppen och knoppen.

Visa nästa artikel