Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Amplified och musik

Inom vår musikverksamhet/Amplified finns tusentals musiker som spelar i band. Vi hjälper gärna dig och ditt band att utvecklas. Välkommen till oss!

Hos oss får alla musikstilar rum. Våra orter har olika förutsättningar att stötta dig och ditt band. Vi försöker att utgå från just ert behov. Band som spelar inom vår musikverksamhet/Amplified kan till exempel få hjälp med lokaler, utbildningar, material eller coachning. På vissa orter har vi även fullt utrustade studios där artister och band kan få möjlighet att spela in sin musik.

Replokaler

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Här spelar du den musik du själv vill. Olika lokaler har olika mycket utrustning, prata med musikansvarig på din ort om vilka möjligheter som finns.

Speltillfällen

Vi erbjuder våra band speltillfällen till exempel via Club Amplified och olika lokala samarbeten. Ta kontakt med ditt lokalkontor för mer information om vilka möjligheter som finns på din ort. De metalband som är anslutna till oss har möjlighet att spela på Gamrocken, Medborgarskolans metalfestival som äger rum i Dalarna varje sommar.

Föreläsningar och utbildningar

Vi ordnar föreläsningar och utbildningar inom musik, för dig som spelar i band. Vi vill ge dig och ditt band inspiration och hjälpa er att utvecklas.

Kika även gärna på Amplified Talks, en serie med miniföreläsningar med tips på allt från musikskapande till spelteknik.

Radio

Medborgarskolan Amplified har ett eget radioprogram Amplified – Ny Svensk RockPirate Rock Radio, där vi lyfter våra band och spelar deras musik. Programmet sänds varje onsdag kl 19:00 från och med 10 oktober.

Studiotid

På vissa orter har vi egna studios i anslutning till musikhusen. Där kan vi hjälpa dig och ditt band att spela in demos. På några håll i landet har vi dessutom samarbeten med lokala och etablerade studios, där kan det finnas möjlighet till större produktioner.

Jämställd musik

Medborgarskolan är medlem i nätverket 50/50 som jobbar för jämställdhet på och runt Sveriges musikscener. Här hittar du nätverkets checklista för jämställda musikevenemang.

Kontakta oss

Behöver du och ditt band en replokal? Vill ni utvecklas ihop med oss? Fyll i era idéer i formuläret nedan så hör vi av oss!

Intresseanmälan för att samarbeta med Medborgarskolan

Exempel på samarbeten