Starta en teatercirkel

Kan en teatercirkel i samarbete med Medborgarskolan passa din teaterförening? Vi samarbetar med grupper och föreningar på era villkor och ger er stöd i att utveckla er teaterverksamhet.

Gillar du att spela teater och att uppträda? Du kanske redan är med i en teatercirkel? Kom då till oss på Medborgarskolan. Många teatergrupper och teaterföreningar samarbetar redan med oss. De bildar en studiecirkel under repetitioner eller övningar och kan då till exempel låna lokaler av oss. När det är dags för teaterföreställning kan vi göra kulturprogram tillsammans och till exempel hjälpa till med marknadsföring eller rekvisita.

Vill du veta mer om vad ett samarbete kan innebära? Kontakta oss och berätta om er verksamhet så ser vi hur vi kan stötta er.

Berättelser från teatercirklar

Läs vidare om "Mindre arbetslöshet med studiecirklar"

Mindre arbetslöshet med studiecirklar

Det finns ett positivt samband mellan att delta i en studiecirkel och att gå från arbetslöshet till sysselsättning. Störst är skillnaden för utrikesfödda personer med kort utbildning. Det visar en ny studie av forskare vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Läs vidare om "Tänk positivt!"

Tänk positivt!

Har du hört den förut? Att styra tankarna åt ett mer positivt håll kan vara svårt men vi behöver göra det för att inte stanna i det negativa. Här får du några tips på vägen.

Läs vidare om "Kunskap och gemenskap på distans"

Kunskap och gemenskap på distans

”Social på distans” är ett av många koncept som Medborgarskolan startade när rekommendationerna om att hålla avstånd kom och Coronakrisen var ett faktum. Det är helt enkelt en studiecirkel på distans där deltagarna varje vecka ”ses” och för intressanta diskussioner.

Intresserad av att starta en teatercirkel? Klicka här för att komma till intresseanmälan!