Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

Bokashi - Kompostering- gör din trädgård klimatneutral

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Okt 2019
Tid
18:30-20:00
Dag
Torsdag
Nummer
37559
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Om hur egen bokashi och biokol gör underverk för din jord.

Dags att göra finfin jord av ditt matavfall!

Från jord till bord. Kökskompostera på ett nytt, enkelt och miljövänligt sätt. Med hjälp av goda mikrober omvandlar du lätt dina matrester till värdefull jordförbättring. Lär dig hur man gör!

Bokashi och biokol räddar världen på samma gång som odlingen gynnas. Bokashi är fossilfri. Till skillnad från vanlig kompost läcker Bokashi väldigt lite koldioxid och låter det istället berika vår matjord. När vi gräver ner biokol i vår odling binder vi kol i jorden som annars skulle ha bidragit till klimatförsämringen. På så sätt får vi både finfin skörd och renare luft. 


Upplägg
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Kursledare

Peter Streijffert är författare, kock, odlare och föreläsare. Författare till boken "Odla i Stan" (2019) samt de prisade böckerna "Smak" (2016) och "Vego&Vin" (2017) - båda utsedda till årets kokböcker mat&dryck i kombination. Han var utsedd av FOBO till Årets Guldgrävare 2013 och är ansvarig för Hammarbys Klimatpositiva odling. Peter är nu aktuell med boken "Bokashi" (augusti 2019). Läs mer här.

Kursmaterial
Häfte med information.

Utvecklingsmöjligheter
Peter har fler kurser och du hittar fler trädgårdskurser på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ett ämnesområde