Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
30 Maj 2020
Tid
10:00-13:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Peter Streijffert
Nummer
39504
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Stadsodling i hugelbäddar i Hammarbyhöjdens gatuodling. Studiebesök och kurs om att odla hållbart.

Odla din mat, en självklarhet för många som har intresse och utrymme. Om hållbart odlande och med respekt och förståelse för jordens resurser. Vi kan odla överallt, bara fantasin sätter gränser. I källare, fönster, i växthus, på friland, balkonger, tak, i pallkragar, sålådor, i krukor och behållare.

Upplägg
Ni träffar kursledare Peter Streijffert bland hans hugelbäddar i Hammarbyhöjdens gatuodling. Lär dig bygga dina egna odlingslådor av grenar, stammar och kvistar och fyll dem med så mycket kvistar, kompost, lövmull och annat grönt så mycket som möjligt och toppa med jord. Vips har du gjort en hugelbädd som har överlägsna odlingsegenskaper. Du får tips för din framtida odling och får smaka på en del av skörden!

Förkunskaper
Ett intresse för odling och trädgård och hållbar livsföring räcker långt. Att vilja odla sin egen mat.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
Boken Vego & vin: rätt vin till vegetarisk mat är Peters femte bok, den vann i november 2017 Måltidsakademiens pris för årets kokbok i katergorin Mat och dryck i kombination. 2016 vann hann samma pris för boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; Årets Guldgrävare 2013. Läs mer här.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Hammarbyhöjden

Mariestadsvägen 14-22, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ett ämnesområde