Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En soppa gjord av grönsaker
Kurs

Ayurveda - kost och näring, distans i realtid

Ort
Stockholm
Startdatum
18 Mar 2021
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Tejal Athavle
Nummer
45055
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Mat som medicin! Att äta med inspiration från Ayurvedan innebär att äta den mat som passar just dig bäst. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring.

Kursen hålls på distans och vi använder plattformen TEAMS. Det innebär att kursen genomförs på samma dag och tid som angivits, men att du deltar via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Lär dig grunderna i Ayurveda som hjälper dig att känna igen dig själv, så att du kan välja rätt mat, örter och övningar enligt din individuella konstitution för att förbättra hälsan och förebygga
sjukdomar.

Mål
Denna kurs kommer att ge dig en tydlig förståelse för Ayurveda inklusive doshas, matsmältningsbrand, Ama, sex smaker, tillsammans med dagliga rutiner och säsongsrutiner. Dessutom kommer kursen att ge principerna för ayurvedisk näring och hemmetoder för olika dosha. Den kan hjälpa dig att hitta en balans mellan din kost och dagsrytm.

Innehåll
 Introduktion och historia av Ayurveda
 Mål och principer för Ayurveda
 Läran om de fem elementen
 De tre Doshas och hur man får reda på kroppens konstitution
 Body Constitution; balans (Prakriti) och obalans (Vikriti) i Ayurveda
 De 6 smakerna
 Maghälsa
 Agni matsmältningselden
 Mat som medicin
 Hållbar livsstil och dagliga rutiner
 Ayurvedisk kost och näring som passar Dosha-typen
 Råd och förslag enligt Ayurveda
 Frågor och svar

Vår Ayurveda läkare är duktig på svenska, men just för ämnet behöver kursen hållas delvis på engelska.

Upplägg
En distanskurs på 3 tillfällen över distansverktyget Teams. Det kommer ges material att studera/läsa mellan kurstillfällen, därför har vi lagt distanslektionerna med uppehåll emellan. Lektioner to 18/3, 8/4 och 22/4.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna. Kursledaren pratar god svenska men kursen hålls delvis på engelska.

Kursledare
Dr Tejal Athavle-Limaye är utbildad indisk Vaidya, ayurvedisk läkare, från Indien med ytterligare panchakarma-träning från Pune, Indien. Hon har arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien. Sedan 2010 är Tejal bosatt i Sverige. Hon har över 15 års erfarenhet av att hjälpa människor med bland annat mage-/tarmbesvär, sömnsvårigheter, depression, stresshantering, kvinnosjukdomar mm. Tejal erbjuder hälsokonsultationer på Salve Hälsocenter och Odenplans Naturhälsa, i konsultationerna fastställer hon vilken personlighetstyp (vata, pitta och kapha) du är samt om det finns några obalanser som påverkar din hälsa. Läs gärna mer på www.ayurvedawithtejal.com

Utvecklingsmöjligheter
Du kan också välja att komma till Medborgarskolans kök på Hagagatan 23A och laga mat enligt Auyrvedans principer. Två tillfällen i vår 28/5 eller 11/6.  Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ett ämnesområde