Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

The Sixth Extinction med Elizabeth Kolbert. Föreläsning på engelska

Ort
Stockholm
Startdatum
23 Mar 2020
Tid
18:30-20:30
Dag
Måndag
Nummer
38840
Pris
320 kr

Om arrangemanget

The Sixth Extincition - Det sjätte utdöendet, är namnet på Elizabeth Kolberts epokgörande bok där hon uppmärksammar hur djur och växter dör ut på en aldrig tidigare skådad skala - orsakat av människan. I mars 2020 gör hon ett unikt besök i Sverige och ger en föreläsning i Stockholm. Föreläsningen hålls på engelska.
Sköldpadda

Om föreläsningen

För 65 miljoner år sedan försvann dinosaurierna. Att växter och djurarter utplånas i snabb takt har förekommit tidigare under jordens historia. Nu händer det igen, och det i ett omfång och en takt som saknar motstycke inom de 500 miljoner år forskningen kring massutdöende omfattar. Vi befinner oss i antropocen - människans tidsålder.

Elizabeth Kolbert har träffat de forskare runtom vår planet som är mitt uppe i att kartlägga och försöka få oss att förstå vidden av det som sker.

Hon berättar om arter som redan dött ut – och om de som nu står på katastrofens rand. Men det finns hopp: om vi börjar förstå alla de förunderliga och fantastiska arter som bebor denna planet kan vi också inse värdet av att skydda det som skyddas kan.

Om föreläsaren
Elizabeth Kolbert är journalist på The New Yorker med fokus på miljöfrågor. The Sixth ExtinctionDet sjätte utdöendet har belönats med Pulitzerpriset och har kallats en Tyst vår för 2010-talet. Det är en stor och fascincerande läsupplevelse om ett helt definierande skede i vår planets historia.

Lokal
Föreläsningen hålls i Stockholms innerstad, lokal bestäms närmare start med hänsyn till deltagarantal. Information om lokal skickas via e-post ca 1-4 veckor innan start.
Föreläsningen pågår ca två timmar inklusive paus.

Bra att veta
Föreläsningen hålls på engelska.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas/krediteras därför ej vid avanmälan. Anmälan sker via vår samarbetsparner Nortic.

Sagt om boken "The Sixth Extinction"
Det sjätte utdöendet är en otrolig bok, och den visar tydligt att stora, abrupta förändringar kan ske. Det har hänt förut, det kan hända igen.” Barack Obama

”The 100 best nonfiction books of all time: No 1 – The Sixth Extinction by Elizabeth Kolbert”
The Guardian

Det unika med Kolberts författarskap är att hon kombinerar vetenskaplig noggrannhet med kärv humor som gör att man inte kan sluta läsa.” National Geographic

”Vackert skriven. En fantastisk bok.”
Jon Stewart, The Daily Show

”Omtumlande  … Kolbert kartlägger kunnigt den märkliga historien om hur vi kom att bli medvetna om konceptet massutdöenden, och mer brådskande hur vi har börjat inse vår egen roll i det nuvarande … Ett omistligt bidrag till förståelse för vår planets tillstånd”
Al Gore, The New York Times Book Review

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Pris

Deltagaravgift: 320 kr

Summa: 320 kr

Utforska ett ämnesområde