Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Rusta och matcha

Behöver du stöd för att hitta jobb? I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder Medborgarskolan tjänsten Rusta och matcha. Vi kan arbetsmarknaden, vi har ett brett nätverk och nära samarbete med näringslivet. Vi väntar inte på att saker ska hända. Från dag ett upprättar vi en handlingsplan tillsammans med dig för att du ska nå ditt mål. Tjänsten erbjuds för närvarande i Lidköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Individuell plan 1000x300 KROM.png

Våra handledare

Våra handledare har lång erfarenhet av att hjälpa människor till arbete eller studier. Med våra värdefulla kontakter matchar vi dig mot jobb eller utbildningar som passar dig. Vi scannar ständigt av den dolda arbetsmarknaden och vägleder dig till jobb som inte finns utannonserade. Vi riktar oss mot flera olika branscher och våra handledare har bred kompetens inom många olika yrkesgrupper.

Vi jobbar med hjärtat. Ingenting är omöjligt och tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig. Vi backar upp dig hela vägen och håller kontakten med dig även efter du fått jobb för att vara säkra på att allt går som du har tänkt dig.

Det här gör vi

Vi erbjuder dig aktiviteter och verktyg som är helt baserade på dina kunskaper och erfarenheter – med fokus på vad som är kompetenshöjande för just dig. Du får bland annat hjälp med att vässa dina jobbsökarmetoder, putsa på ditt cv, träna intervjuteknik och lyfta det som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

I tjänsten erbjuds digitala verktyg för att skapa flexibilitet, bredda utbudet och ge större möjligheter till variation.

Du som är ovan får stöd i att använda digitala verktyg som ett led i att öka din anställningsbarhet. Saknar du teknisk utrustning kan vi se över dina behov och säkerställa att du kan ta del av tjänsten. Föredrar du att delta på plats är du alltid välkommen till våra lokaler under öppettiderna.

Vi erbjuder dig den fortbildning du behöver – i allt från datakunskap och samhällsinformation till intervjuträning och jobbsök via sociala medier. Ibland kan studier vara en väg till arbete. Våra studie- och yrkesvägledare har bred erfarenhet kring olika branscher och utbildningar. Vi värdesätter dina val och hjälper dig med information och underlag.

Om oss

Medborgarskolan är en ideell förening utan eget vinstintresse. Det innebär att vi kan lägga alla våra resurser på dig. Du har vårt odelade engagemang och stöd.

Vi sätter individen i centrum och tar hänsyn till varje persons behov, förutsättningar och önskemål. Vi utgår från att utveckling sker i samverkan med andra. Vi anser att grunden för goda relationer mellan människor är ömsesidig respekt och förståelse. All kunskap anses vara värdefull. Värdegrunden innebär också att vi betonar framtidstro, delaktighet och värdet av att ingå i ett större sammanhang. Den präglar all vår verksamhet och är ämnad att ge lust, kraft och glädje att utvecklas, våga anta utmaningar och pröva nya vägar.

Här finns vi

Vi finns i stora, fina lokaler på orterna Lidköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. Här hoppas vi tillsammans med dig finna inspiration för din framgång. Varmt välkommen till oss!

KA-nummer

Nedan hittar du Arbetsförmedlingens KA-nummer för de orter där Medborgarskolan erbjuder Rusta och matcha.

Fyrbodal: 10066260 (Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla)
Lidköping: 10066258 (Lidköping, Götene, Vara)

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Lidköping | Götene | Vara
Aldin Mesic | aldin.mesic@medborgarskolan.se | 0764-96 45 94

Trollhättan | Uddevalla | Vänersborg
Agneta Granqvist | agneta.granqvist@medborgarskolan.se | 0522-64 72 08