Rusta och matcha

Behöver du stöd för att hitta jobb? I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder Medborgarskolan tjänsten Rusta och matcha. Du får ta del av vårt breda nätverk och olika samarbeten med näringslivet. Allt för att ta dig ett steg närmare ett jobb.

Vi väntar inte på att saker ska hända. Från dag ett upprättar vi en handlingsplan tillsammans med dig för att du ska nå ditt mål. Tjänsten Rusta och matcha erbjuds för närvarande i Lidköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Vi jobbar med hjärtat. Ingenting är omöjligt och tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig.

Så fungerar Rusta och matcha

Vi erbjuder dig aktiviteter och verktyg som är helt baserade på dina kunskaper och erfarenheter – med fokus på vad som är kompetenshöjande för just dig.

  • Du får bland annat hjälp med att vässa dina jobbsökarmetoder, putsa på ditt cv, träna intervjuteknik och lyfta det som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.
  • I tjänsten erbjuds digitala verktyg för att skapa flexibilitet, bredda utbudet och ge större möjligheter till variation.
  • Du som är ovan får stöd i att använda digitala verktyg som ett led i att öka din anställningsbarhet. Saknar du teknisk utrustning kan vi se över dina behov och säkerställa att du kan ta del av tjänsten. Föredrar du att delta på plats är du alltid välkommen till våra lokaler under öppettiderna.
  • Vi erbjuder dig den fortbildning du behöver – i allt från datakunskap och samhällsinformation till intervjuträning och jobbsök via sociala medier. Ibland kan studier vara en väg till arbete. Våra studie- och yrkesvägledare har bred erfarenhet kring olika branscher och utbildningar. Vi värdesätter dina val och hjälper dig med information och underlag.

Våra handledare och jobbcoacher

Våra handledare har lång erfarenhet av att hjälpa människor till arbete eller studier. Med våra värdefulla kontakter matchar vi dig mot jobb eller utbildningar som passar dig. Vi skannar ständigt av den dolda arbetsmarknaden och vägleder dig till jobb som inte finns utannonserade. Vi riktar oss mot flera olika branscher och våra handledare har bred kompetens inom många olika yrkesgrupper.

Vi jobbar med hjärtat. Ingenting är omöjligt och tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig. Vi backar upp dig hela vägen och håller kontakten med dig även efter du fått jobb för att vara säkra på att allt går som du har tänkt dig.

Här finns vi

Vi finns i stora, fina lokaler på orterna Lidköping, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. Här hoppas vi tillsammans med dig finna inspiration för din framgång. Varmt välkommen till oss!

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Lidköping | Götene | Vara
Aldin Mesic | aldin.mesic@medborgarskolan.se | 0764-96 45 94

Trollhättan | Uddevalla | Vänersborg
Agneta Granqvist | agneta.granqvist@medborgarskolan.se | 0522-64 72 08

Rusta och matcha medfinansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden.

ESF logo

Läs vidare om ""Självkänslan är tillbaka""

"Självkänslan är tillbaka"

Madeleine Dahlgren har alltid fixat jobb på egen hand. Det har tagit henne jorden runt, gett henne chefspositioner och unika erfarenheter. Men som arbetssökande 59-åring behövde hon få stöd och hjälp med att hitta rätt väg ut på arbetsmarknaden. Rusta och matcha blev lösningen.

Läs vidare om "Diplomutbildningar"

Diplomutbildningar

En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesinriktad utbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig.