För arbetssökande

Vi hjälper arbetssökande att hitta sitt nästa jobb. Oavsett bakgrund eller förutsättningar finns det alltid möjligheter – för alla.

Medborgarskolan har egna jobbcoacher och handledare som hjälper dig som är arbetssökande. Vi har en bred, lokal förankring över hela Sverige och vi känner väl till det lokala näringslivets behov av kompetens.

Vår engagerade personal jobbar alltid tillsammans med dig för att du ska nå dina mål.

Vägen till ett nytt jobb eller tillbaka till arbetslivet kan se olika ut. Läs mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig på vägen tillbaka till arbetslivet eller i vägvalet mot en helt ny karriär.

Samarbete med kommuner och Arbetsförmedling

Vi samarbetar bland annat med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Europeiska Socialfonden och kommuner.

Gå direkt till våra tjänster

Läs vidare om "Rusta och matcha"

Rusta och matcha

Behöver du stöd för att hitta jobb? I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder Medborgarskolan tjänsten Rusta och matcha. Du får ta del av vårt breda nätverk och olika samarbeten med näringslivet – allt för att ta dig ett steg närmare ett jobb.

Läs vidare om "Arbetsträning"

Arbetsträning

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och behöver arbetslivserfarenhet och referenser för att komma närmare arbetsmarknaden? Då kan arbetsträning eller förstärkt arbetsträning vara något för dig.

Läs vidare om "Projekt CARE"

Projekt CARE

I slutet av 2022 fick Medborgarskolan uppdraget att starta projekt CARE – ett projekt för ukrainare som omfattas av massflyktingsdirektivet – med syfte att öka den språkliga kompetensen och hitta vägar in på den svenska arbetsmarknaden. Programmen pågår under totalt 12 veckor och nu är snart cirka 120 ukrainska flyktingar igenom första programmet!