Ort
Limhamn
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Angelique Jelinsky
Nummer
67922
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Viste du att det går att använda vanliga växter som finns runt omkring oss som medicin, hudvård och matlagning? Välkommen till denna studiecirkel där vi lär oss att identifiera, plocka, förvara och tillaga örter och andra vilda växter.

Innehåll

Studiecirkeln innehåller praktiska moment där vi utforskar de olika användningsområdena för flera olika örter och andra vilda växter, inom medicin, hudvård och matlagning. Vi skapar olika produkter såsom örtinfusion, örtoljor, salva, tinktur, oxymel och örtsalt.  

Men vi lär oss först egenskaperna för växterna. Det är viktigt att känna igen varje växt och dess karakteristiska egenskaper, även när de ska plockas och hur de ska förvaras. Vi lär oss den bästa tiden för skörd av olika växtdelar och tekniker för att skörda växtdelarna på ett hållbart sätt. Vi lär oss även olika förvaringsmetoder för att behålla växternas näringsinnehåll så länge som möjligt.

OBS: I kursen kommer vi använda bivax och honung. 

 

Träffar

Kursen är uppdelad i tre kvällar inomhus (9/4, 16/4, 23/4) och en träff utomhus. Gruppen bestämmer tillsammans dag/plats för utomhusträffen. 

 

Cirkelledare

Angelique Jelinsky leder studiecirkeln. Hon är ört- och näringsterapeut, utbildad inom ekologisk odling och driver sedan många år “Herbs & Honey” som bl a arrangerar olika vandringar. 

 

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Miljöcertifierade för sjunde året i rad

Medborgarskolan Mälardalen har blivit miljöcertifierade för sjunde året i rad. Marie Kim Lindström är verksamhetschef och ansvarig för hållbarhetsarbetet i regi...

11 april 2023
Läs vidare om "Miljöcertifierade för sjunde året i rad"

Utforska ämnesområde