Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Blomma på väg att slå ut.
Föreläsning

Blomster-Lottas trädgård

Ort
Distans
Startdatum
25 Mar 2021
Tid
18:30-19:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
37700
Pris
100 kr

Om arrangemanget

Vad kan odlas på gränsen mellan zon 8 och fjällvärlden? Blomster-Lotta hade svaren!

Innehåll och upplägg
Under denna föreläsning får du följa Blomster-Lotta som föddes 1890 genom hennes liv. Hur hon som ung piga slet i Tärnafjällen till hur hon till slut fann sin passion i växterna och skapade en fantastisk trädgård i Ammarnäs i ett karjt landskap mellan odlingszon 8 och fjällen. Under hennes liv drabbades hon av mycket elände och ni får en inblick i hur livet var och hur hon trots alla motgångar lyckades hitta lyckan i sin trädgård.

En mycket spännande resa! Hon hade i sin tid över 2000 växtarter i sin norrländska trädgård. Många sa till henne att detta kan du inte odla där.....men hon gav sig inte och överbevisade många av skeptikerna!

Du får också veta vad som hänt med hennes odlingar efter hennes död. Hur man återskapar och/eller bevarar en gammal trädgård.

Förkunskaper
Inga förkunskaper kvs.

Kursledare
Ulrika Widman har tidigare undervisat som lärare vid universitetet och har gått en grundläggande yrkesutbildning i trädgård med inriktning på odling på Forslunda i Umeå. Har sedan startat företaget Ulrikas skriv- och trädgårdsbestyr och arbetar som frilansskribent med inriktning på trädgård och odling. Ulrika har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och sprider gärna sina kunskaper om hur vi kan värna om vår miljö i stort och smått!

Bra att veta
Föreläsningen är ett samarbete mellan Medborgarskolan och Vännäsbygdens Trädgårdssällskap.

Kursen sker digitalt och inloggningsuppgifter till det digitala klassrummet skickas ut dagen innan kursen. 

Pris

Deltagaravgift: 100 kr

Summa: 100 kr

Utforska ett ämnesområde