Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Kristianstad
Startdatum
14 Apr 2020
Tid
18:30-20:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Maria Egermalm
Nummer
47306
Pris
2 795 kr

Om arrangemanget

En praktisk kurs som ger dig kunskap att självständigt kontera och föra dagbok. I kursen berörs frågor om bokföringslagen, resultat- och balansrapport samt budgetfrågor. Kursen hjälper dig att komma igång och klara av den löpande bokföringen.

Kursen hjälper dig att få bättre kontroll på den ekonomiska verksamheten. Du får de nödvändiga kunskaper för att kunna gå vidare med databokföring. En god investering med andra ord!

Innehåll och mål
Löpande bokföring och redovisning av moms, skatt, arbetsgivaravgift mm. Passar såväl privatperson som dig med eget företag och även den som behöver grundläggande bokföringskunskaper på sitt arbete.
En praktiskt inriktad kurs där du lär dig kontera och föra dagbok. Du lär dig vad och hur du ska bokföra, vad lagen säger om bokföring. Du lär dig hantera moms, skapa verifikationslistor ta ut rapporter som huvudbok, balans- och resultatrapport.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen är första delen bland våra ekonomikurser. Del två är Bokföring fortsättning med Visma och del tre är Visma Administration och bokföring.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Bokföring från början Faktabok av Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren.
ISBN: 9789147113231 Vänligen se till att ha inhandlat boken till första kurstillfället.

Ni kan även välja att också inhandla Bokföring från början: lösningar
ISBN: 9789147099047

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Ort

Medborgarskolan

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 795 kr

Summa: 2 795 kr

Utforska ett ämnesområde