Blomma på väg att slå ut.
Kurs

Design för en mer hållbar trädgård

Ort
Stockholm
Startdatum
22 Feb 2023
Tid
17:30-19:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Nicky English
Nummer
51638
Pris
1 895 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Trädgårdsdesign med en grön själ

Hållbarhet innebär för många att minimera vår påverkan på jordens resurser. I just trädgården kan vi dock gå ett steg längre och faktiskt bidra positivt och återskapande för ekosystem och klimat. Vill du skapa en sådan plats - där människor, djur och växter trivs, hittar samspel och gynnar planeten?

På den här kursen får du kunskap som du sedan kan tillämpa i den egna trädgården eller kolonilotten. Vi kombinerar traditionell trädgårdsdesign med ett gediget hållbarhetstänk. Målet är matproduktiva, vackra och friska ekosystem som gynnar alla dess medskapare. I stället för att trädgården ska bli en förlängning av huset så tänker vi oss trädgården som en förlängning av naturen. 

Låt din plats bli en liten del i ett lapptäcke av många olika trädgårdar, odlingslotter och balkonger utformade för att minska klimatpåverkan, öka trädgårdens motståndskraft, skapa olika livsmiljöer och kanske även odla en del av maten.

Innehåll

Under fem träffar ägnar vi oss åt cirkulär, sparsam och regenerativ trädgårdsdesign. Ungefärligt upplägg:

  1. Vad är en (mer) hållbar trädgård?
  2. Designprinciper och Observationstekniker - hur du kan tänka annorlunda när du planerar din trädgård
  3. Kretslopp, material och andra praktiska aspekter - hur mycket av trädgården kan vi skapa av det som finns på plats eller i närheten?
  4. Växter, mat och tips för att skapa en mer motståndskraftig trädgård
  5. Eget arbete, avslutning

Upplägg

Kursen hålls på onsdagar varannan vecka kl. 17:30-19:45 på Hagagatan 23A.

Aktuella datum: 22/2, 8/3, 22/3, 19/4 och 3/5 (notera uppehåll för påsklov)

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs - både nybörjare och lite mer erfarna odlare som vill lära mer är välkomna.

Ledare

Kursen hålls av Nicky English som är diplomerad trädgårdsarkitekt, permakulturdesigner och utbildad i skogsträdgårdsodling. Trädgårdsdesignföretaget Grubby Gardens (www.grubbygardens.se) har hon drivit sedan 2018 med syftet att hjälpa biologisk mångfald, introducera flera till ätbara perenner och skapa trädgårdar som är mer i harmoni med naturen. Hon är även styrelsemedlem i den nystartade föreningen Hållbara Trädgårdsföretag.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud av trädgårdskurser på Medborgarskolan - håll utkik på vår hemsida om du vill utveckla och fördjupa dina odlingskunskaper!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde