Gå en kurs i linedance! Linedance är en koreograferad dans med upprepade sekvenser av steg som en grupp människor gör tillsammans, stående i linjer, därav namnet linedance. Varje lincedance-dans består av fasta stegkombinationer som upprepas under dansens gång. Idag har linedancen många olika "karaktärer", hos oss kan du lära dig flera av dessa.

På en kurs i linedance behöver du inte ha någon danspartner utan hela linedance-gruppen dansar tillsammans. Linedance är känt för att dansas till country-westernmusik, men linedance kan lika gärna utövas till pop, swing, rock eller nästan vilken musik som helst.

Linedance har utövats i USA, åtminstone sedan 1950-talet, då den linedance-liknande dansen Madison var populär. San Fransisco-stomp från 1961 passar också väl in på definitionen av linedance. Under 1970-talet skrevs flera linedance-stycken som var starkt förknippade med country-westernmusik. Många av dessa var också starkt påverkade av 70-talets discovåg.

Linedance är en kul dansform, där du lär sig utveckla koordinationen. Linedance är också bra träning och lämpar sig väl för nybörjare. Välkommen på en linedancekurs

Vårt utbud inom Linedance

Din sökning"" visar 18 resultat i

Sortera på:

RelevansA-ÖStartdatumPris
Läs vidare om "Prova på Linedance"
Kurs
Kostnadsfritt
Barn och unga
Prova på

Prova på Linedance

Ort: YstadStartdatum: 9 Aug 2022Tid: 17:00-18:00Antal tillfällen: Dagar: TisdagPris: 0 kr
Läs vidare om "Linedance, prova på"
Kurs
Kostnadsfritt
Prova på

Linedance, prova på

Ort: HalmstadStartdatum: 20 Aug 2022Tid: 15:30-16:30Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 0 kr
Läs vidare om "Linedance 60+ Grundkurs steg 1"
Kurs
Dagtid

Linedance 60+ Grundkurs steg 1

Ort: ÖrebroStartdatum: 14 Sep 2022Tid: 13:00-14:15Antal tillfällen: 12 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 1 600 kr

Ämnen inom dans och teater

Utforska ett ämnesområde