Lär dig massera. På våra massagekurser lär du dig handfasta grepp, ergonomiska ställningar och grundläggande anatomi för att enkelt kunna utföra friskvårdsmassage. Boka en kurs i massage.

Massagekurser

En härlig avslappnande massage innebär välbehövlig avkoppling för spända och stela muskler. Men det kan också vara minst lika avstressande att ge massage, eftersom du själv behöver vara avkopplad för att förmedla ett lugn till den du masserar. På våra massagekurser får du lära dig olika massagetekniker och grepp för att kunna ge friskvårdsmassage som ger välbefinnande. Du får också lära dig grundläggande anatomi samt ergonomi, för att du ska kunna veta vilka ställningar som är bäst för dig som utför massagen.

Varför är massage bra?

Vi vet alla att massage är skönt och erbjuder tillfälle att varva ner och koppla av, men det har fler positiva effekter än så. Den typ av massageteknik du får lära dig hos oss, riktar sig främst till friska personer med spända muskler eller helt enkelt till personer som bara vill slappna av och njuta en stund. Massagen är först och främst till för att lösa upp spänningar i muskler, vilket i sin tur medför att blodcirkulationen ökar och musklerna får mer syre. Det bidrar också till att kroppen utsöndrar olika välgörande hormoner, bland annat oxytocin, vilket får oss att må bra. Med minskad muskelspänning kommer också en bättre kroppshållning, bättre sömn, minskad stress, snabbare återhämtning samt minskad risk för skador i samband med träning. Det här är endast ett fåtal exempel på den positiva effekt massage har på både kropp och själ.

Våra olika kurser

Våra massagekurser är praktiskt inriktade och anpassade för husbehov. Vi har kurser där du får lära dig helkroppsmassage, massage med inriktning på axlar, rygg och nacke samt en kurs för ansiktsmassage. Just ansiktsmassage har blivit alltmer populärt, eftersom det är så effektivt för att minska oro och stress. Det är nämligen inte bara ansiktet som slappnar av, utan hela kroppen påverkas positivt.

Du känner säkert själv hur lätt det är att bli spänd i axlar och nacke när du tillbringar många timmar framför en dator eller när det är stressigt på jobbet. Möjligheten till utbildning och jobb på distans innebär att vi sitter alltmer framför datorn och innebär i förlängningen att allt fler upplever spänningshuvudvärk och stela axlar. Alla tre kurserna som vi erbjuder har som mål att minska spänningar, öka välbefinnandet samt ge ökad energi till kroppen.

Efter genomgången massagekurs kan du ge massage till vänner, familj och kollegor. Vem vet, med ökad erfarenhet kanske du vill gå en massageutbildning för att utföra massage professionellt. Att vara massör kräver vare sig dyr utrustning eller ens tillgång en egen lokal. Många företag tecknar avtal med massörer som utför massage på arbetsplatsen. Medarbetarna får på så vis enkelt tillgång till massage på jobbet, vilket bidrar till att de mår bättre, kopplar av och blir effektivare när energin återigen kan flöda fritt i kroppen.

Hur vi lägger upp våra kurser

Våra massagekurser brukar vanligtvis hållas kvällstid eller som en helgkurs. Antalet kurstillfällen kan därmed variera något. Just för kurser i massage, är det perfekt att förlägga kursen under kvällstid eller på helger. Det beror främst på att du då kan koppla av och inte tänka på att du snart måste gå till nästa inbokade möte eller skynda iväg till något annat. Helgkursen hålls under dagtid, men även här är det väl genomtänkt för att du ska kunna koppla av och inte känna dig stressad. [KB1] Inga förkunskaper är nödvändiga för att gå någon av våra massagekurser.

Vad ingår i kursen?

Du får lära dig olika grepp och tekniker för att kunna utföra en välgörande och skön massage, samt hur du utför behandlingen ergonomiskt korrekt. Om du belastar dig fel när du masserar, påverkar det den massage du ger och kan det leda till besvär både för dig som masserar och för den som får massage. Meningen är att både du och den som får massage ska må bra. I utbildningen ingår också olika moment som behandlar anatomi[KB2] , så att du får lära dig hur kroppens muskler fungerar samt hur allt hänger ihop.

Ett extra trevligt inslag under kursen är att du själv blir masserad. För att du ska få möjlighet att lära dig på bästa sätt, kommer du både att få ge och ta emot massage. Kursdeltagarna praktiserar på varandra och därigenom får du omedelbar feedback på hur din kurskamrat upplever massagen.

[KB1]Känns som överflödig information.

[KB2]Här står det ”utbildningen” men i övrigt benämns allt som kurs. I ett tidigare stycke står det att utbildning är något man kan gå efter att ha skaffat sig lite erfarenhet som massör.

Vårt utbud inom Massage

Din sökning"" visar 0 resultat i

Sortera på:

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Ämnen inom kropp och hälsa

Utforska ämnesområde