Har du funderat på var dina tankar och känslor kommer ifrån och hur du kan påverka dem? Eller söker du vägledning till större välbefinnande och bättre balans i livet? Då kan en kurs i mindfulness vara svaret du letat efter.

Vad är mindfulness och meditation?

Mindfulness är en metod som används för att hantera oro och stresskänslor. Metoden har sina ursprungliga rötter i buddhismen och kan översättas till svenskan som sinnesnärvaro. Mindfulness går ut på att fokusera på nuet och att vara fullt medveten om vad som sker just nu, utan filter och utan att lägga vikt vid det som sker. Det handlar om att acceptera situationen för vad den är och på så vis finna balans i livet. Numera finns det vetenskapliga bevis på att mindfulnessträning bidrar till bland annat minskad stress, ökad koncentrationsförmåga, bättre sömn och ökat fokus.

Till skillnad från mindfulness som främst fokuserar på att leva i och acceptera nuet, så är meditation ett samlingsnamn för en rad olika former av praktiker och tekniker där sinnet fokuseras på ett objekt, en särskild tanke eller en aktivitet för att träna uppmärksamheten och medveten närvaro. Meditation har praktiserats inom kulturer och religioner i Asien i tusentals år, men under 1900-talet spreds den även i västvärlden. Idag används meditation till exempel inom sjukvården, skolan och affärsvärlden.

Hantera stress och oro

Alla människor upplever stress och oro i vissa perioder av livet. Många av oss vet inte hur vi ska hantera dessa känslor. Dels kan det vara svårt att veta vilka metoder man ska använda, och när du väl kommit igång med mindfulness och meditation är det inte heller helt ovanligt att du upplever att du har svårt att sitta still eller att skingra tankarna.

Att gå en kurs i mindfulness eller meditation kan hjälpa dig en bit på vägen. På våra kurser får du lära dig olika metoder och tekniker för att hantera känslor som kan komma upp såsom stress, oro och rastlöshet. Investera i dig själv och ditt välmående och gå en kurs i mindfulness och meditation!

Gå en kurs oavsett var du än är i livet

På en kurs i mindfulness får du lära dig att vara mer medveten och närvarande i nuet, hur du kan kontrollera sinnet och på så vis bli friare i hur du väljer att agera på det som händer i dina tankar, känslor och i kroppen. På en kurs i meditation får du bland annat arbeta med grundläggande och enkla meditationstekniker som minskar stress i både kropp och själ och på så vis gör det enklare att hantera vardagsstressen.

Det fantastiska med att gå en kurs i mindfulness eller meditation är att det är något som passar alla, oavsett var du än befinner dig i livet. Både mindfulness och meditation är praktiska tekniker som kräver kontinuerlig övning för att vara givande.

Vi erbjuder ett stort utbud av olika typer av kurser inom mindfulness, meditation och yoga, både för nybörjaren och för dig som har erfarenhet sedan tidigare. Varför inte prova på något nytt och spännande såsom exempelvis shinrin-yoku - skogsbad i naturen?

naturliv webb.jpg
Skogsglänta.

Våra kurser finns på flera orter

Fundera inte för länge, bara gör! Lita på din intuition och boka in dig på en kurs. Våra kurser i mindfulness och meditation finns på flera orter runtom i landet, från norr till söder. Gå en kurs i meditation i Stockholm eller en kurs i mindfulness i Göteborg. Vi finns även i andra, mindre städer såsom Örebro, Lidköping och Kristianstad. Alla våra mindfulness- och meditationskurser leds av erfarna kursledare som själva har flera års erfarenhet inom området. Kika i vårt utbud för att hitta en kurs nära dig!

Distanskurser och online

För dig som inte har möjlighet att ta dig till en fysisk ort erbjuder vi ett flertal mindfulness- och meditationskurser online. Att gå en utbildning i mindfulness eller meditation på distans kan vara den perfekta nyckeln för dig som annars har ett hektiskt liv, men som ändå vill lära dig mer om olika tekniker hur du ska kunna hantera vardagen.

Studera på ett sätt som passar dig

Våra kurser går på alla möjliga olika tider. Vi har allt från kortare föreläsningar på helger eller vardagkvällar till kurser som sträcker sig över flera veckor och tillfällen, oftast kvälls-kurser. För dig som har fullt upp under vardagarna kan du även välja att gå en helgkurs i mindfulness eller meditation. Det kan vara både en heldagskurs på lördag eller söndag, eller en mer intensiv kurs som går båda dagar. I kursutbudet finns det även sommarkur-ser att välja mellan. Hitta ett tillfälle som passar just dig och din kalender!

Priser och kostnader

Det finns olika prisklasser beroende på vilken typ av kurs det är och hur omfattande den är. Flera kortare föreläsningar och prova på-kurser är helt gratis. Allt du behöver göra är att anmäla dig, vänta på kursstart och sen dyka upp när det är dags. Vissa av entillfälleskurserna har en anmälningsavgift, kika i vårt utbud för att se vad som gäller för just den kurs du är intresserad av.

De flesta av våra kurser kräver varken några förkunskaper, läromaterial eller särskild utrustning. I vissa fall får du låna utrustning på plats, exempelvis yogamatta och filt på en yogakurs. I de fall där det finns särskilda förkunskapskrav eller krav på utrustning hittar du den informationen i kursbeskrivningen.

För distanskurserna behöver du oftast bara en dator och internet för att kunna delta. På kursen får du sedan tillgång till en digital studieplattform och kursledaren går igenom steg för steg hur den fungerar.

Se hela vårt utbud inom kropp och hälsa.

Vårt utbud inom Mindfulness

Din sökning"" visar 39 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "PROVA-PÅ KONFIRMATION FÖR VUXNA"
Kurs
Kostnadsfritt
Prova på

PROVA-PÅ KONFIRMATION FÖR VUXNA

Ort: GöteborgStartdatum: 20 Aug 2024Tid: 18:00-20:30Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: TisdagPris: 0 kr
Läs vidare om "Stresshantering genom medveten närvaro"
Kurs
Distans med kursledarstöd
Nyhet
Distans i realtid

Stresshantering genom medveten närvaro

Ort: StockholmStartdatum: 22 Sep 2024Tid: 10:00-11:30Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: SöndagarPris: 1 525 kr
Läs vidare om "Mindfullness och stresshantering"
Kurs
Friskvård
Nyhet

Mindfullness och stresshantering

Ort: UmeåStartdatum: 24 Okt 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 4 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 1 195 kr
Läs vidare om "Guidad skogsbad- shinrin-yoku"
Kurs
Friskvård
Sommarkurs
Nyhet

Guidad skogsbad- shinrin-yoku

Ort: GöteborgStartdatum: 28 Sep 2024Tid: 10:00-13:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 495 kr
Läs vidare om "Guidad skogsbad- shinrin-yoku"
Kurs
Friskvård
Sommarkurs
Nyhet

Guidad skogsbad- shinrin-yoku

Ort: GöteborgStartdatum: 14 Sep 2024Tid: 10:00-13:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 495 kr
Läs vidare om "Guidad skogsbad- shinrin-yoku"
Kurs
Friskvård
Sommarkurs
Nyhet

Guidad skogsbad- shinrin-yoku

Ort: GöteborgStartdatum: 5 Okt 2024Tid: 10:00-13:00Antal tillfällen: 1 st tillfällenDagar: LördagPris: 495 kr
Läs vidare om "Leva - inte bara överleva"
Kurs
Kostnadsfritt
Friskvård

Leva - inte bara överleva

Ort: LinköpingStartdatum: Tid: 13:00-16:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: Pris: 0 kr

Få platser kvar

Ämnen inom kropp och hälsa

Utforska ämnesområde