En närbild på en runsten
Föreläsning

Gratis Föreläsning - Drottning Lovisa Ulrika

Ort
Linköping
Startdatum
8 Nov 2023
Tid
18:30-20:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
41225
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Välkommen på en gratis föreläsning med Rojalistiska Föreningen om Drottning Lovisa Ulrika (1720-1782), som kom att bli en av Sveriges mest intressanta och betydelsefulla drottningar.

Föredrag om drottning Lovisa Ulrika onsdagen 8/11 kl.18.30

Den preussiska prinsessan Lovisa Ulrika (1720-1782) kom att bli en av Sveriges mest intressanta och betydelsefulla drottningar. På Drottningholms slott, till vilket hon fick dispositionsrätten 1744 i samband med giftermålet med Adolf Fredrik, gjorde hon stora insatser och förändrade inredningar. Hon gjorde viktiga insatser för kulturen och var inblandad i ett misslyckat kuppförsök 1756. Hon blev mor till bl.a. två kungar; Gustaf III och Karl XIII.

Det blir också en kortare presentation av Rojalistiska Föreningens verksamhet.


Föreläsare

Mårten Hougström, ordförande i Rojalistiska Föreningen, berättar om drottningens spännande liv. Det här är ett öppet evenemang med kostnadsfritt deltagande för alla intresserade. Mårten kommer också att informera om Rojalistiska Föreningens verksamhet. 

Mårten är utbildad till civilekonom och arbetar som business controller. Han har i många år varit intresserad av kunglig historia och framfört över 40 olika föredrag inom området. Han är medlem av Rojalistiska Föreningen sedan 2015 och ordförande sedan mars 2023. Han har varit engagerad i ett flertal föreningar, bl.a. som ordförande i Livrustkammarens Vänner 2018-2022.

Plats: Medborgarskolan, Teknikringen 7 (Collegiumhuset), sal Tallen plan 2. Gratis parkering och busshållplats (Mjärdevi Center) finns precis utanför.

När: 8 november klockan 18.30

Pris: Gratis men föranmälan krävs

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Utforska ämnesområde