Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Distanskurs

Social på distans

Ort
Västerås
Startdatum
31 Aug 2020
Tid
10:00-11:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
65582
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Längtar du efter social gemenskap men vill eller kan inte gå ut som du brukar? Vill du veta hur du kan stärka din hälsa och må bra även i tider av isolering? Nu kan du vara med och lära dig mer om bl.a. kulturens och naturens positiva hälsoeffekter och träffa andra deltagare via video.

Med Medborgarskolans studiecirkel Social på distans får du tillgång till vårt studiematerial med underlag för 7 kurstillfällen. Du studerar materialet och ”träffar” sedan de andra deltagarna via länk, för att diskutera innehållet. Inga frågor är för stora eller för små, och alla deltagares tankar är viktiga för diskussionen. Inga förkunskaper eller krav finns, och kursen är kostnadsfri.

 

Eftersom varje grupp behöver någon som fungerar som ledare uppskattar vi om du vill lämna en kommentar om du kan tänka dig att ta den rollen. Ledarens uppgift är främst att anteckna vilka som är ”närvarande”, och den får även gärna föra ordet för att sätta igång dagens samtalsämne. Ämnena följer ett medföljande schema, och det finns därför inga krav på att ledaren själv ska introducera ämnen eller idéer, den behöver endast följa dagens agenda.

 

Vid tiden för cirkelns start ringer deltagarna upp ett digitalt mötesrum där alla kan se och höra varandra via länk. Detta är ett enkelt förfarande och Medborgarskolan erbjuder hjälp och stöd samt en tydlig instruktion. Det du behöver för att delta i videosamtal är en dator, mobil eller surfplatta, samt internetuppkoppling.

 

Du kommer att få ett häfte med texter, bilder & Förslag på diskussionsfrågor inför varje träff, men i stora drag är kursens upplägg enligt följande:

 

Första träffen: Diskussion kring vad krisen i samband med pandemin betyder för mig.

Fakta om coronaviruset. Tips på aktiviteter i karantän.

 

Andra träffen: Vad har naturen för effekter på välmående?

 

Tredje träffen: Konstens betydelse. Faktatexter att läsa och kända konstverk att diskutera. Skapar jag själv i någon form för att må bra?

 

Fjärde träffen: Tekniken och digitaliseringen. Hur kan digitaliseringen hjälpa mig i dessa tider? Kan jag ”träffa” nära och kära via videolänk? Vilka olika appar och medier finns och hur använder man dem?

 

Femte träffen: Fysisk rörelse. Hur påverkar motion välmående? Vad innebär motion? Måste det vara ett gympapass eller räcker en promenad eller sittgymnastik?

 

Sjätte träffen: Andning. Vad betyder andningen? Praktiska övningar.

 

Sjunde träffen: Livsåskådning. Får krisen mig att fundera på existentiella frågor? Har jag ändrat inställning i frågan? Respektera varandra. Avslut med diskussion om upplägget.

 

Anmäl dig till kursen via mejl till  Camilla.pettersson@medborgarskolan.se eller 010-157 5223, hör av dig för mer information. Så fort vi har tillräckligt många anmälningar kommer vi att starta upp den första gruppen. Dag och tid kan gå att anpassa efter gruppens önskemål.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde