Fyra barn springer barfota på äng i solnedgång
Kurs

Workshopserie Antirasism är ett verb med Aysha Jones

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Aug 2023
Tid
19:30-21:00
Dagar
Ons, Tors
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Gülsen Uz
Nummer
53382
Pris
0 kr

Om arrangemanget

”Antirasism är ett verb” är en efterlängtad workshopserie med prisbelönta och hyllade aktivisten, föreläsaren och entreprenören Aysha Jones. Under workshopen går hon igenom mekanismer och strategier om hur en kan bli en bättre feminist och antirasist! 

I serien ingår tre träffar med olika fokusmoment, som vardagsrasism och sexism, stereotyper, samband mellan olika mekanismer och normaliserade av dessa. Vi går även igenom olika verktyg för hur dessa kan hanteras och motarbetas. Under tillfällena varvar vi mellan föreläsningsmoment och praktiska övningar, vilka utförs individuellt och i grupp med Aysha som facilitator - men det är vi som tillsammans skapar innehållet i workshopen. Vi diskuterar och resonerar för att gemensamt dra slutsatser om hur en bättre kan praktisera antirasism och feminism - för både antirasism och feminism är verb, inte modeord!

Workshopen är kostnadsfritt. Föranmäl krävs för att kunna delta i workshopen. 

Efter första workshopen har du möjlighet att fördjupa i sakfrågorna tillsammans med andra, i form av studiecirklar. Ni kommer då träffas en gång i veckan i fem veckor, för att diskutera och reflektera samt gemensamt söka kunskap med hjälp av ett studiematerial framtagen av självaste Aysha Jones.  Här kan du läsa mer och anmäla dig till studiecirkeln.

Datum för workshop

  • Workshop 1: torsdag den 17 augusti klockan 19:30 - 21:00
  • Workshop 2: torsdag den 7 september klockan 19:30 - 21:00
  • Workshop 3: onsdag den 4 oktober klockan 19:30 -  21:00

Om Aysha Jones 
Aysha Jones är en entreprenör, författare, influencer, bloggare, fashionista, stylist, grundare av Black Lives Matter Sweden och mamma till tre barn. Hon är VD för By Aysha Jones AB, prisad entreprenör och den kreativa kraften bakom nätverket som Bawsy Baws Babes. Sedan mars 2022 äger hon även det svenska sminkmärket FÄRG ACADEMY fd Makeupstudion. Aysha föreläser om antirasism och har gästat några av Sveriges mest populära TV-program, och är en flitigt inbjuden gäst för att tala om dessa frågor som expertkommentator. När Aysha inte är en röst för mänskliga rättigheter i Sverige spenderar hon sin tid med att resa med vänner, läsa och försöka hitta den perfekta kamomillteblandningen! 

Använd gärna #checkadinvän och #antirasismärettverb för att dela dina upplevelser från workshopen!

För frågor och funderingar kontakta Gülsen Uz, gulsen.uz@medborgarskolanstockholm.se

 

Workshopen görs med stöd från Stockholms Stad.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde