Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Vår verksamhet

Medborgarskolan ger alla människor en chans att utvecklas genom ny kunskap tillsammans med andra – det gör vi över hela landet genom folkbildning, uppdragsutbildning och skolor.

Folkbildning

Vår verksamhet inom folkbildning spänner över ett stort antal ämnesområden och engagerar enskilda deltagare och grupper i alla åldrar och med många olika bakgrunder. Folkbildningen är fri och frivillig och tillgänglig för alla och här går det att förkovra sig i nästan vad som helst. Vi erbjuder:

Kurser och kulturprogram

Vi har ett stor utbud av kurser och kulturprogram inom många olika områden. Populära ämnen som språk finns alltid med, medan andra läggs upp efter trender och önskemål.

Samarbeten med grupper och föreningar

Sker ofta i form av studiecirklar, vilket innebär att deltagarna själva tar initiativet till arrangemanget. Här finns mängder av olika inriktningar, till exempel människor som spelar musik eller diskuterar böcker. Det kan också vara samarbeten med föreningar. Grupper som söker sig till oss kan få hjälp med ledarutbildning, planering, material, lokaler och mycket annat.

Skolor

Vi driver ett antal för-, grund- och gymnasieskolor runt om i landet. På en del orter erbjuds även mer avancerade utbildningar på eftergymnasial nivå.

Uppdrag

Vi skräddarsyr olika typer av utbildningar på uppdrag av både offentlig sektor och det privata näringslivet. Det kan till exempel handla om kompetensutveckling för ett företag eller om kurser i svenska för asylsökande.