Vanliga frågor om kurser

Här besvarar vi några vanliga frågor som våra deltagare ställer om våra kurser, och om kursanmälan på webben.

Måste jag betala direkt när jag anmäler mig till kursen?

När du anmäler dig på webben så väljer du själv om du vill betala direkt med kort eller bankdosa, eller om du vill få en faktura att betala senare.

Varför måste jag uppge personnummer när jag anmäler mig till en kurs?

Att rapportera in deltagarnas personnummer är ett villkor för att vi ska få statsbidrag till vår folkbildningsverksamhet.

Kan jag få kursledarens telefonnummer?

Vi lämnar vanligtvis inte ut kursledarnas telefonnummer före kursstart. När kursen väl startat avgör den enskilda ledaren om hen vill lämna ut sitt telefonnummer.

Vad har ni för öppettider?

Du hittar våra lokalkontor här.

Hur fungerar distanskurser?

En distanskurs är en webbaserad kurs för dig som vill gå på kurs när och var det passar dig. Du deltar i kursen via din dator. Distanskurserna är oftast en kombination av självstudier, avstämningar och diskussioner med kursledaren och andra kursdeltagare. Du får en länk till kursen när den startar. Därefter går du när du vill under den tid länken är giltig. Läs mer här.

Varför har jag inte fått någon kallelse?

Kallelser och fakturor skickas ut omkring en vecka innan kursen startar. Har du då fortfarande inte fått någon kallelse så får du gärna kontakta oss på info@medborgarskolan.se eller 010-157 57 57.

Hur sjukanmäler jag mig om jag inte kan gå på ett kurstillfälle?

Folkbildningen är fri och frivillig - du behöver i regel inte sjukanmäla dig om du inte kan delta ett tillfälle. Vid enskild/individuell undervisning ber vi dig dock att kontakta kursledaren (eller kursadministrationen om du inte har ledarens nummer) för att sjukanmäla dig. Vid individuell undervisning behöver du göra frånvaroanmälan senast 24h före kurstillfället.


Får jag ett kursintyg?

Du som vill ha ett kursintyg kan få det efter avslutad kurs. Kontakta oss för att få ditt intyg.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har fler frågor!